AH Excellent Javaanse Pindasoep

AH Excellent Javaanse PindasoepZo eens in de zoveel tijd krijg ik er zin in, pindasoep, en alhoewel ik ooit zelf weleens een pindasoep heb gemaakt blijft het makkelijk om voor jezelf alleen een blik open te trekken.

Deze pindasoep van AH Excellent is perfect voor de lunch, uit een blik van 400 ml krijg je precies 2 borden soep. De soep is goed op smaak en goed gevuld. Helemaal lekker met een versgebakken stokbrood en met eventueel wat extra taugé door de pindasoep. Deze Pindasoep is uiteraard alleen bij de Albert Heijn verkrijgbaar, een blik van 400 ml kost 1,49.

(150 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

7 gedachten over “AH Excellent Javaanse Pindasoep”

 1. Zelf maken is ook erg lekker 🙂 maar iets duurder én bewerkelijker dan een (erg lekker) blikje soep van AH. Ik heb in de afgelopen jaren een paar keer pindasoep als lunch gemaakt. Een van de recepten die ik hier wel eens voor gebruikt heb is onderstaand recept van Ilse Marie Dorff, uit het boekje ‘Surinaams koken’. Ik heb dit boekje inmiddels al weer 20 jaar.

  PINDA BRAVOE (Creools) – pindasoep voor 4 personen
  400 g kip of rundvlees
  100 g zoutvlees
  4-5 pimentkorrels
  1 ui of 4 sjalotjes
  zout of twee bouillonblokjes
  ½ pot pindakaas
  1 groene of halfrijpe peper
  5 takjes selderij

  Trek een bouillon van het vlees, ook het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees, in ruim 1½ liter water. Doe hierbij de pimentkorrels, de gesnipperde ui en de 2 bouillonblokjes.
  Als u sjalotjes gebruikt, bewaar dan het groen gedeelte en doe op het laatste moment het groen erbij. De bouillon is klaar wanneer het vlees gaar is, na circa 1 uur en 30 minuten.
  Los de pindakaas nu op met een deel van de bouillon. Roer net zolang tot een gladde saus ontstaat. Giet de saus bij de overige bouillon en roer.
  Doe de peper erbovenop en laat de soep nu nog 15 minuten doorkoken. Zorg ervoor dat de peper niet stukkookt. Bestrooi de soep met de fijngehakte selderij. De soep kan met tom-tom* worden geserveerd.

  * Net als Anja eet ik pindasoep meestal met stokbrood.

   1. Hi Anja,

    Ik was vandaag bij een AH XL en dacht naar aanleiding van jouw artikel ‘Ik neem ook weer eens een paar blikjes pindasoep mee’. Tot mijn verbazing is het er niet meer, in ieder geval niet bij de AH waar ik het haalde. Heb jij het recent nog gezien/gekocht? ’t Zou zonde zijn als het uit het assortiment gehaald is want het was lekker én makkelijk.

Reacties zijn gesloten.