De Kleine Vegetariër door Antoinette Hertsenberg & Marion Pluimes

De Kleine Vegetariër - Antoinette Hertsenberg & Marion PluimesDe Vegetariër boekenfamilie blijft maar uitbreiden. Naast De Dikke Vegetariër van Mark Bittman en De Dunne Vegetariër van Antoinette Hertsenberg is De Kleine Vegetariër verschenen van Antoinette Hertsenberg en Marion Pluimes. Dit vegetarische kookboek bevat vegetarische gerechten voor kinderen van 0 tot 15 jaar, de ouders mogen natuurlijk mee eten! Het boek is bedoeld voor vegetariërs die hun kinderen vegetarisch willen opvoeden. Het boek bevat veel tips over hoe je je kind de nodige voedingsstoffen laat binnen krijgen met een vegetarische maaltijd.

Het boek start met het hoofdstuk ‘gezonde voeding’, hierin lees je meer over de kwaliteit van voeding, over suiker, vetten en krijg je tips over sauzen, dressings, rijst, granen en meelsoorten. Hoofdstuk 2 gaat dieper in op de vegetarische maaltijd. Zo krijg je een zeven stappenplan om een afwisselende, voedzame en gezonde vegetarische maaltijd samen te stellen, hoe laat je je kind elke dag groente en fruit eten en wat doe je op brood. Tijdens de zwangerschap is het ook belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. In het hoofdstuk ‘vegetarisch eten tijdens de zwangerschap’ lees je hoe je voldoende vezels, vetten en dergelijke binnen krijgt tijdens je zwangerschap. Vervolgens volgt een hoofdstuk over wat vegetarisch eten voor kinderen betekent als ouder heb je natuurlijk veel vragen over deze kwestie.

Na de informatieve hoofdstukken volgen de vegetarische recepten voor kinderen. Deze zijn ingedeeld in de leeftijdscategorieën 0 tot 1 jaar, 1 tot 4 jaar, 4 tot 12 jaar en 12 tot 15 jaar. Een aantal recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, sommige van extra tips om er een andere twist aan te geven en een aantal recepten heeft extra informatie wat je aan je kind kan vertellen. Handig is de ‘in plaats van …’ lijst, hierin vind je een lijst van producten en het product waarmee je het eventueel kan vervangen. Als afsluiter een overzicht met handige links en andere boeken die de moeite waard zijn om te lezen.

De Kleine Vegetariër is een informatief boek wat veel vragen kan beantwoorden voor ouders die er over nadenken om hun kind vegetarisch op te voeden. Je krijgt veel informatie, inzichten over vegetarische maaltijden en ruim 75 vegetarische recepten voor kinderen tussen de 0 en 15 jaar. Ook als je besluit minder vlees te gaan eten, en je wilt dit met je hele gezin gaan doen kan dit boek veel nuttige informatie geven.

Ben je benieuwd naar nog meer vegetarische recepten, bekijk dan ook de online community van ‘De Vegetariër‘.

Titel: De Kleine Vegetariër
Auteur: Antoinette Hertsenberg & Marion Pluimes
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061128090
Winkelprijs: 19,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.