Testrapport Philips Robust Mixer

Testrapport Philips Robust MixerDeze Philips Robust mixer heb ik ook mogen testen van Philips. Dat werd dus cupcakes bakken.

Wat opvalt tijdens het uitpakken van de mixer is het gewicht. De mixer is best zwaar, het weegt 1,6 kilo. Dit komt door het materiaal van de behuizing, namelijk gegoten aluminium. Maar juist deze behuizing zorgt voor zijn robuuste en degelijke uitstraling. In de verpakking zitten net als bij alle andere mixers deeghaken en kloppers. Je kan met de haken volgens de specificaties ongeveer 1,3 kilo beslag mixen.

Tijdens het mixen valt op dat het gewicht van de mixer eigenlijk meevalt, waarschijnlijk door de kracht van de motor glijden de kloppers makkelijk door het deeg. Fijn is dat de motor van de mixer weinig geluid maakt en zelfs de haken maken minder geluid zelfs in mijn melamine beslagkom. De kloppers zijn veel dunner, er blijft dus minder beslag aan hangen, maar het scheelt dus enorm qua geluid.

De mixer heeft een lang snoer, heeft 3 standen en ook een turbo-stand. Met een grote knop kan je de haken of kloppers er uit halen. De handgreep is ook anders dan andere mixers, aan de onderkant een rubberachtige grip. De mixer blijft makkelijk hangen aan de beslagkom als je bijvoorbeeld een ei of ander ingrediënt aan het beslag moet toevoegen.

Conclusie: Verrassend qua gewicht tijdens het gebruik, merkbaar minder geluid tijdens het mixen en fijn in gebruik. De Philips Robust mixer is een apparaat wat zeker een leven lang mee kan gaan. Dat zie je al aan de ‘uitstraling’ van het apparaat. Qua design past het helemaal in de Philips Robust lijn en eigenlijk zou je de mixer net als de staafmixer op een plekje in het zicht zetten in de keuken.

Philips Robust Mixer HR1581
Adviesverkoopprijs: 149,00
3 jaar garantie

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)