Van Slagers en Zonen door Margot Vanderstraeten

Van slagers & zonen Margot VanderstraetenDit boek geeft een ode aan de echte slager. Slagers en zonen komen aan het woord, er worden hommages gegeven aan slagers, er wordt een kijkje genomen achter de schermen bij de slagers van nu en heerlijke vleesrecepten. Kortom een boek voor iedereen die regelmatig een stukje lekker vlees eet.

Margot Vanderstraeten interviewde voor ‘Van Slagers en Zonen’ slagers, hun zonen, die veelal of in het vak zitten of in de horeca zijn beland en bekende Vlamingen en maakte zo dit unieke naslagwerk.

Het boek is ingedeeld in rund, varken, lam en kalf. Elk hoofdstuk kent de volgende onderdelen ‘onderdelen van het …’, ‘de bekende slagerszoon’, ‘ode aan de slager’, ‘de slager van vandaag’ en ‘chef en het …’. Zo geven onder andere Wim Opbrouck, Sofie Dumont en Stany Crets hun ode aan de slager. Vertellen Lucas van den Eynde, Guy van Cauteren, Patrick Janssens en Dirk van Mechelen over hun jeugd als slagerszoon. Maken Peter Goossens, Krist de Bruyn, David Martin en Geert van Hecke als bekende top-chefs hun gerechten met vlees en vertellen Paul Beckers, Filip Rondou, Benny Vermeulen en Hendrik Dierendonck als slagers van vandaag hun verhaal.

Verder zijn een groot aantal van de recepten van de hand van Dirk de Prins, hoofdredacteur van Culinaire Ambiance en jurylid bij Mijn Restaurant. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en daardoor voor de hobbykok goed te volgen.

Titel: Van Slagers en Zo – Een ode aan de echte slager
Auteur: Margot Vanderstraeten
Uitgever: Linkeroever
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789057203244
Winkelprijs: 15,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.