Huibers Heeft Honger door Marcus Huibers

Huibers heeft hongerHuibers heeft honger is een zoektocht naar de inwendige mens die verlangt naar vlees, vis en gevogelte. Dit boek is een verzameling van columns die Marcus Huibers wekelijks schrijft voor de Volkskrant waar hij sinds 2006 voor de rubriek de Volkskeuken schrijft.

Aanleiding voor zijn columns zijn de belevenissen in de keuken van vroeger en nu en vragen wat er mee opgeroepen wordt. Met hilarische en ook informatieve inleidingen ben je al lezend beland in het recept. Sjef Eldering heeft bij elk recept een wijnsuggestie gedaan, waarmee je de gerechten. Huibers heeft honger is een boek wat je wilt lezen en al lezende wil je naar de keuken vertrekken om de gerechten te maken. Het is geen kookboek maar een boek met keukenverhalen met en passant recepten, wat het weer een kookboek maakt. O ja Marcus Huibers houdt van vlees, vis en gevogelte en van rijke gerechten, wat dit boek anders maakt in de tijd dat er minder vlees en vis gegeten moet worden en dat we allemaal een maatje minder willen.

Marcus Huibers is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Maastricht en schrijft wekelijks in de Volkskeuken waarin hij zich buigt over de dillema’s in de keuken. Beluister hier een interview wat Marcus Huibers gaf aan Radio 1 over zijn boek!

Titel: Huibers Heeft Honger
Auteur: Marcus Huibers
Uitgever: Balans
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789460032370
Winkelprijs: 15,00

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)