La Vita è Bella! door Jolande Burg

La Vita è Bella! - Jolande BurgDe Italiaanse keuken leent zich uitermate voor vegetarische gerechten en net als het eerste boek van Jolande Burg ‘De Zon op je Bord’ brengt het echt de zomer op je bord. Je proeft de smaken van Italië al in je gedachten bij het zien van de foto’s van de gerechten.

Smaken ontdekken hoeft eigenlijk helemaal niet met vlees en/of vis erbij, het kan goed zonder en dat bewijst Jolande Burg zeker in dit boek. Het boek is ingedeeld in basisrecepten, lunch- & voorgerechten, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts. Daarnaast wordt er meer over olijfolie verteld, een essentieel onderdeel van de Italiaanse keuken en krijg je als extraatje het recept voor limoncello en het recept voor kersen op grappa.

Elk recept is voorzien van een foto van het eindresultaat en heeft een passende wijnsuggestie. Zo zet je vrienden en familie de perfecte maaltijd voor inclusief een passend wijntje. De gerechten in het boek zijn verschillend van lekker snel en makkelijk tot gerechten waarbij je wat langer in de keuken moet staan, maar wat dan ook wel weer de moeite waard is.

Om het Italiaanse gevoel echt in ‘La Vita è Bella’ te leggen verhuisde de schrijfster Jolande Burg van Zuid-Frankrijk naar de Italiaanse streek Apulië. Midden tussen de olijf- en amandelbomen is de inspiratie voor dit vegetarische Italiaanse kookboek onstaan.

Zeker een aanrader als je vegetarisch bent, maar ook als je eens een dag (of meer) per week je vlees of vis wilt laten staan. De smaken die je kan bereiken met groenten en kruiden met erbij een vers gemaakte pasta zijn legio en steeds weer verrassend. Met de recepten uit La Vita è Bella kan je eindeloos variëren en aanpassen om zo weer totaal andere gerechten te krijgen. Heerlijk boek, zeker voor de zomerse dagen!

Titel: La Vita è Bella!
Auteur: Jolande Burg
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 24,95
ISBN: 9789066116009
Winkelprijs: 24,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.