Magnetron- en Diepvriesmaaltijden

Soms zo ik maar wat graag een magnetron- of diepvriesmaaltijd in huis hebben. Magnetronmaaltijden is iets wat eigenlijk helemaal ‘not done’ is in de ‘foodie blogland’. Stel je voor alles moet zo vers mogelijk zijn en al helemaal niet gekocht in de supermarkt maar bij dat fijne winkeltje wat je in grote steden gewoon op elke hoek zowat kan vinden, maar in de dorpen gewoon niet meer te vinden zijn. Groente uit de supermarkt halen is al een tree lager in foodie-blogland, groente uit blikjes halverwege de trap, maar het in je hoofd halen een magnetronmaaltijd te eten betekend gelijk onder aan de ladder.

Maar wat als je de fut er gewoon niet in hebt om nog te staan koken, ook al is het snel klaar. Eerst alle groenten snijden, voor gesneden kan ook maar ja dat is gelijk weer duurder, eerder snijden kan ook maar de laatste tijd weet ik niet wat ik ’s avonds wil eten en duik dan maar de koelkast in en maak wat met wat er ingekocht is dus eerder snijden is ook geen optie. Dan blijft over de magnetron- en diepvriesmaaltijd, eigenlijk wel een fijne optie even in de magnetron of alleen wat wokken (of nog handiger alles in de ActiFry en dan hoef je zelf niet te roeren). Nadeel ook hier moet je keuzes maken en ze zijn niet altijd even lekker. Dus ook dat blijft altijd lastig.

Vraag blijft wat moet ik nu weer maken uit de koelkast? Was er maar een keukenrobot die alles zonder te morren op tafel zet, altijd tijd heeft, nooit klaagt en als je zelf eens wilt koken het ook toelaat.

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)