De Complete Vlaamse Keuken

De Complete Vlaamse KeukenMaar liefst 80 lekkere recepten vind je in Libelle’s Complete Vlaamse Keuken kookboek. De lekkerste recepten uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg worden op een duidelijke manier zodat je binnenkort zelf de Vlaamse klassiekers in een handomdraai op tafel zet.

Het boekje is ingedeeld per provincie en start met West-Vlaanderen, een provincie die vooral gekend is om zijn visgerechten. Bij Oost-Vlaanderen wordt er meer gekookt met het varken en konijn, Vlaams-Brabant staat natuurlijk bekend om haar wafels en witlof, in Antwerpen krijgen vooral de groenten ‘van bij ons’ de volle aandacht en in Limburg is het gewoon genieten.

De recepten zijn allemaal stapsgewijs beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Veel recepten zijn voorzien van handige tips en een aantal met interessante weetjes.

Kortom voor het luttele bedrag van 6,95 heb je een heerlijk kookboek. De complete Vlaamse keuken van Libelle is te koop bij de Vlaamse tijdschriftenhandelaar.

Titel: De Complete Vlaamse Keuken
Uitgever: Sanoma Magazines Belgium
Verschijningsjaar: 2010
In opdracht van: Libelle

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “De Complete Vlaamse Keuken”

  1. Een leuk boekje met lekkere recepten en mooie foto’s van de gerechten. Het boekje is volgens mij niet te krijgen in Nederland, in ieder geval niet waar ik woon, maar… lang leve het internet; het is te bestellen via de Belgische Libelle website (houd dan wel rekening met de verzendkosten). De paperback had van mij alleen nog wel wat dikker mogen zijn 🙂 Er staan ‘slechts’ 80 recepten in.
    Wat mij dan altijd weer opvalt is dat ik als Nederlander bij het woord ‘karbonade’ onmiddellijk aan varkensvlees denk, maar dat bij onze zuiderburen het gerecht ‘Vlaamse stoofkarbonades’ helemaal niets met varkensvlees te maken heeft 🙂 Er staan, onder andere, ook recepten voor gebak in het boek en dat gebak is om je vingers bij af te likken…

    Als je geïnteresseerd bent in de Vlaamse/Belgische keuken dan is het door Albert Heijn uitgegeven boekje ‘De streekkeukens van Europa deel 4: België’ ook een aanrader. Het is uitgegeven in 2000 maar is van tijd tot tijd tweedehands te verkrijgen. Ook in dit boekje van AH staan een aantal lekkere recepten uit West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.