Culi Feestjes

Modebloggers zitten tegenwoordig al op de eerste rij bij de modeshows van de grote namen. Als ‘eetblogger’ zit je niet eerste rang, maar soms komen er wel eens leuke uitnodigingen voorbij waar je gewoon geen nee tegen mag zeggen.

Wat als je uitgenodigd wordt voor het voorproefje op het Taste of Amsterdam event wat in juni in het Amstelpark gaat plaatsvinden. Vrije dag omruilen en in de trein richting het Okura in Amsterdam. Maar liefst zes gerenommeerde restaurant die ook op het event staan bereidde voor de aanwezige pers hun ‘signature dish’, dat werd proeven van spannende dingen zoals het nieuwe ‘kaasblokje’ van Peter Lute.

Maar ook uitgenodigd worden voor het spetterende openingsfeest van het Smulweb Kookcollege, helemaal leuk om Ramon Beuk en Cas Spijkers gewoon live te zien koken, zonder zo’n kastje er om heen. Verder kon ik deze week ook langs de boekpresentatie gaan van Bastiaan van Schaik ‘Kokkerellen met Modellen’, maar helaas er moet ook gewerkt worden. Dan baal je stiekem wel een beetje.

Maar ik heb ook wel meer moeten laten schieten, zoals de KitchenAid workshop voor bloggers en de boekpresentatie van Jeroen de Zeeuw, ik was toen vanwege een burnout gewoon te moe om ergens heen te gaan, laat staan feestelijk te zijn of gezellig te staan koken.

Leuk zijn de gelegenheden waarbij je andere ‘eetbloggers’ tegenkomt, zoals het bloggersfeestje wat Janneke Vreugdenhil gaf toen haar boek Eten Enzo uitkwam en bij de presentatie van Eetlust van Aranka van der Pol. Bij het Kookboek van het Jaar verkiezing loop je opeens tussen de bekende kookboekschrijvers en schrijfsters rond. Bij de opening van de restaurantweek stond ik in één van de keukens van het Okura te kijken hoe Niven Kunz zijn hapje klaarmaakte.

Soms heb je het er maar druk mee als blogger, dagelijks bloggen, regelmatig bloggen over de kookboeken, magazines, evenementen en noem maar op en dan nog eens feestjes. Maar zeg nou zelf als ik Brutsellog bijna 5 jaar geleden niet was begonnen had ik dit nooit meegemaakt en wie weet wat er allemaal nog op het pad komt.

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)