Sicilicious door Loes Janssen Miraglia

Sicilicious - Loes Janssen MiragliaEen culinaire ontdekkingsreis door Sicilië, dat omvat in één zin het boek Sicilicious van Loes Janssen Miraglia. De Siciliaanse keuken is een eeuwenoude keuken met veel invloeden uit onder andere Griekenland, Spanje en Noord-Afrika, met veel streekgebonden ingrediënten en de Siciliaanse keuken is zelfs een keuken met veel tegenstellingen. Kortom een keuken waarover veel verteld kan worden en dat Loes Janssen Miraglia als geen ander.

Sicilicious start na de inleiding met de culinaire geschiedenis van de Siciliaanse keuken en van het eiland Sicilië zelf. Vervolgens een uitleg over de traditionele maaltijd met veel uitleg over de ingrediënten die in de Siciliaanse keuken gebruikt worden. Bij een goede maaltijd horen uiteraard ook goede wijnen en ook over de Siciliaanse wijnen is een heel hoofdstuk gewijd. Daarna starten de recepten ingedeeld in ‘anti pasti’, ‘primi: riso e zuppa’, ‘primi: pasta’, ‘secondi: pesce’, ‘secondi: carne’, ‘secondi: verdure’, ‘contori’, ‘dolci: torte e biscotti’ en ‘dolci: gelato, granita e sorbetto’. Elk hoofdstuk start met een stukje culinaire geschiedenis en ook tussen de recepten door veel culinaire geschiedenis over de ingrediënten tussen de recepten. Veel recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en verder vind je door het hele boek veel sfeerbeelden van Sicilië zelf en van ingrediënten die de schrijfster zelf gemaakt heeft. De recepten in dit boek zijn gemaakt door haar man Alessio Miraglia en de bijpassende wijnen zijn geselecteerd door sommelier Sebastiano Grasso.

Met recht draagt het boek Sicilicious het onderschrift een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië. Het brengt de hedendaagse Siciliaanse keuken in beeld en ook de culinaire geschiedenis van het eiland. Al bladerend door Sicilicious voel je je snel op Sicilië zelf.

Titel: Sicilicious
Auteur: Loes Janssen Miraglia
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789061129387
Winkelprijs: 29,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Sicilicious door Loes Janssen Miraglia

 1. Prachtig boek. Ik heb het (nog) niet maar wel in de winkel bewonderd. Zeker na onze reis vorig jaar op Sicilië zie ik herkenbare plaatjes. Wie weet komt dit boek nog bij mijn collectie;)

 2. Prima recensie, in dezelfde strekking staat het op mijn site.
  Wat ik mij afvraag is waarom er doorverwezen wordt naar Bol.com, het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar.
  Voordeel daarvan is dat je het boek daar lekker kan en mag inkijken.
  Met vriendelijke groet,
  Lucien Warmerdam
  Kookboekwinkel Het Nieuwe aaltje

 3. Doorverwijzen naar Bol.com is een extra service, niet iedereen kan naar een boekhandel gaan en zijn aangewezen op boeken bestellen op internet.

  Maar uiteraard ben ik het er wel mee eens dat het snuffelen in de kookboeken bij een boekwinkel echt ultiem is. Ik doe ook niets liever, in elke stad, dorp waar een boekwinkel is en er is gelegenheid om het te bezoeken dan doe ik dat ook niets liever 🙂

  Gr. Anja

Reacties zijn gesloten.