Kookworkshops

Als ik zo nadenk heb ik eigenlijk al aardig wat kookworkshops gevolgd, een aantal werden gegeven door best wel bekende personen namelijk Robèrt Verweij, Kees Raat en Pim Haaksman. Twee workshops heb ik gewonnen, eentje samen met Britt alleen mochten kinderen niet mee, terwijl het een kinderen-prijsvraag was, de ander weer een futoristische met een digitaal kookboek. Twee workshops heb ik gevonden in een tijdschrift, twee via een magazine en één via een Twitter bericht.

Zo heb ik de volgende kookworkshops gedaan (klik er op en je wordt doorgestuurd naar het bericht op Brutsellog Lifestyle):
Life & Cooking Kookcursus met Robèrt Verweij
Nintendo kookworkshop van Kok Tijs
Flair Chocoladeworkshop van Pink Pepper
Bonbon workshop van Kees Raat
Kookworkshop Crostini’s van Cornelijn Lankhaar
Tupperware Kookstudio
Smulweb Kookcollege Paaskookworkshop van Pim Haaksman

Wat zou nu de perfecte kookworkshop zijn voor mij. Alles wat ik nodig heb, ingrediënten, keukenmateriaal enzo binnen handbereik. Receptuur in een formaat waardoor ik stappen gewoon niet kan missen. Een iPhone apps die je met een vingerbeweging doorschuift naar de volgende stap zoals de Cooking Guide en Jamie Oliver app. Handig zodat je niet stiekem de rest van de receptuur kan lezen en alles gewoon lekker andersom kan doen. Daarnaast wel alle recepten op papier want tja je wil de gerechten wat de anderen hebben gemaakt ook thuis maken en een foto of voorbeeld van het gerecht zelf zoals het eigenlijk hoort te worden. Daarnaast moet het wel makkelijk zijn, dat je niet een halve koksopleiding moet hebben gevolgd om iets überhaupt te kunnen maken. Zie mezelf namelijk geen vis fileren of een kip ontdoen van zijn ingewanden, daar heb je namelijk vakmensen bij de speciaalzaken voor die het veel beter kunnen. Het zijn wensen, en gelukkig is iedereen anders dus zoals ik mijn perfecte workshop zie zal nooit gebeuren maar het zou wel stoer zijn.

Wat ik van al die workshops heb geleerd. Sowieso dat ik blij ben dat ik precies weet waar alles in mijn keuken staat en dat ik bijna blind iets kan pakken. Verder leer je dat het lezen van een recept belangrijk is, iets waarvan ik een ster ben om het juist niet te doen en tijdens het moment surprème er achter kom dat het eigenlijk een uur in de oven had moeten staan, terwijl er maar een minuut of 20 de tijd is (of de trek zo groot dat een uur koken en wachten veel te lang is). Maar goed daardoor word je juist inventief om een recept zo om te bouwen dat je met de ingrediënten die je had klaar staan in combinatie met iets uit de voorraadkast een totaal ander gerecht op tafel zet. Of ik ooit een kookwonder ga worden. Ik betwijfel het, ik spartel lekker op mijn eigen gemak in de wondere wereld van het koken rond, leer hier eens wat, pik daar eens wat op en probeer op mijn eigen manier maar wat lekkers op tafel te zetten en al met al gaat het best. Maar als ik zo bedenk namen als Robèrt Verweij, Kees Raat en Pim Haaksman, het zijn niet de eerste de beste en eigenlijk best speciaal dat ik een workshop bij hen heb kunnen volgen. Zucht, wilde eigenlijk best wel zo goed kunnen koken als hen, ach ik droom nog maar even verder.

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)