Patisserie & Desserts 17

Patisserie & Desserts 17Alweer het zeventiende nummer van Patisserie & Desserts is verschenen en nu met een nieuwe hoofdredacteur. Norbert Koreman heeft het stokje overgedragen aan Joost van Roosmalen, vandaar een gezamelijke column. In dit nummer meer over de Bossche bol, de lekkernij van ’s Hertogenbosch. Patisserie & Desserts nam een kijkje bij banketbakkerij Jan de Groot die veel Bosche Bollen maken. Culiversum maakt creaties a la suikerspin en hoe wordt het mysterieuze koekje ‘Macaron de Paris’ echt gemaakt. Ook in dit nummer de terugblik op EFFF 2010 en staat in regioportret Baskenland centraal.

Verder gaat Patisserie & Desserts langs bekende patissiers en deze keer zijn dit Gerrit Greveling en Sjors Gevers van Chalet Royal, Fabrice Salvador en Sébastien Juranville van Aux Influences des Saveurs, Roel Linssen van Brienen aan de Maas, David Vogel van Georges Blanc, Tim Golsteijn van Vinkeles en Edwin Vinke van De Kromme Watergang.

Daarnaast in de rubriek terroir de Gallete Bressane en Corniottes van Boulangerie Hervé Juffard en in de taart van … maakt Wilco den Otter van Dunya’s taartenatelier een ‘ik hou van Holland’-taart.

En dit is uiteraard lang niet alles in deze Patisserie & Desserts. Er valt nog veel meer te lezen en te bewonderen.

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)