Afvallen en lekker eten

Soms is het echt een kwelling om op de weegschaal te staan en er achter te komen dat of de weegschaal het verkeerd heeft of dat je toch echt weer bent aangekomen. Met de weegschaal valt natuurlijk nog wel wat te knoeien zodat je gewicht er toch iets ‘voordeliger’ er uit ziet. Maar toch vaak liegt de weegschaal niet en ben je toch weer aangekomen door het aan een stuk dooreten van dropjes en paaseitjes en ook van het eten waarbij je alleen maar wilt bij scheppen. Waarom kan je niet van lekker eten onbeperkt blijven eten? Dat je van snoepen aankomt en dat als je ouder wordt ongemerkt kilo’s aankomt oké, dat is iets waar je vanaf zou kunnen blijven, maar eten zou eigenlijk een feestje moeten blijven. Dieetboeken zijn er genoeg en soms staan daar ook wel lekkere dingen, maar toch rijke sauzen blijven trekken. Wat moet je dan als je toch lekker wilt blijven eten, sporten natuurlijk. Dat kost ook weer tijd en soms heb je daar net te weinig van.

Toch ben ik sinds dit weekend toch aan het sporten geslagen en fiets ik me een eind in de rondte op de mountainbike. Alleen hoe frusterend kan het dan zijn dat vriendlief tijdens het zelfde rondje, zelfde snelheid meer calorieën verbrand volgens een iPhone apps. Komt het omdat hij man is, ouder is en zwaarder is? Verdorie kan ik toch dat extra paaseitje of dat lekkere ham-kaas croissantje niet eten. Hmm wat harder gaan fietsen op mijn gewone fiets naar het station, harder doorlopen van het station naar mijn werk, ’s avonds een extra rondje op de mountainbike, wie weet helpt dat allemaal en kan ik lekker blijven eten en op gewicht blijven of toch soepstengels in plaats van een paaseitje?

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)