Margriet Kookboek door Sonja Van De Rhoer

Margriet Kookboek - Sonja Van De RhoerKoken hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst het Margriet Kookboek, een compleet basiskookboek met recepten voor de beginnende kok als recepten voor de meer ervaren kok.

Het boek is ingedeeld in ‘soepen’, ‘sauzen’, ‘eieren’, ‘kaas’, ‘vis, schaal- en schelpdieren’, ‘vlees’, ‘kip, wild en gevogelte’, ‘groenten en salades’, ‘aardappelen’, ‘granen, pasta en rijst’, ‘hartige taarten’, ‘desserts en ijs’, ‘gebak en koekjes’, ‘brood’ en ‘algemeen’. Bij de recepten wordt veel basisinformatie gegeven zoals de bereidingstijd van verschillende groenten. In het boek zijn geen foto’s te vinden en zijn illustraties minimaal, zo is het dan ook een echt basiskookboek gebleven. Bij de hoofdstukken ‘soepen’ en ‘sauzen’ wordt ook nog eens variatie op pakjes gegeven, er wordt dus werkelijk gebruik gemaakt van soep uit een pakje. Iets wat je eigenlijk niet wilt zien in een kookboek. Naast de recepten wordt in het hoofdstuk algemeen uitleg gegeven over de groente- en fruitkalender, keukengereedschap, kook- en keukentermen, kruiden en specerijen, vitaminen en mineralen, voorraadkast en wijn aan tafel.

Het Margriet Kookboek is handig als een basiskookboek met recepten die door bijna iedereen wel te maken zijn.

Titel: Margriet Kookboek
Auteur: Sonja van de Rhoer
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789047500841
Winkelprijs: 19,99

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.