High Tea Experience

high-tea 't Feithhuis - GroningenAl weer een week geleden waren mijn vriend en ik een week op vakantie in het noorden van de provincie Groningen. Vijf dagen rust, geen gejakker en noem maar op. Voor de vakantie had ik op Twitter al aangegeven of er nog leuke plekken waren om een high tea te doen, plekken zoals De Theefabriek in Houwerzijl en ’t Waarhuis in Aduarderzijl, zelf hadden we al De Waegh in Dokkum, restaurantschip ’t Appeltje en Taarterie de Dis in Pieterburen. Het werd een hele rondreis door de halve provincie Groningen, De Theefabriek was dicht want het was nog buiten het seizoen, De Waegh leek dicht te zijn en Taarterie de Dis was aan het verbouwen en ook daar was het officiële seizoen nog niet geopend.

Daar zit je dan aan het ontstressen en geen enkele gelegenheid om lekker te genieten van een high tea. Gelukkig hebben we de iPhone nog en vonden we een high tea plek in de stad Groningen zelf bij stadscafé ’t Feithhuis. Dat werd dus een dag shoppen in de stad met een high tea erbij. Om bij het restaurant te komen hebben we heel wat rondjes in Groningen gelopen, het richtingsgevoel was compleet kwijt. Maar we hebben het restaurant gevonden en konden zonder gereserveerd te hebben een high tea doen.

Na het kiezen van een theesmaak van Dilmah werd al snel de etagère op tafel gezet. Een etagère met 3 ‘plateaus’. Het onderste plateau was gevuld met scones en muffins, die beide nog een beetje warm waren en slagroom en aardbeienjam. Het middelste plateau waren voor de sandwiches met zalm en runderrookvlees en het bovenste plateau stond vol met mini-patisserie: appeltaart, passievruchttaart, banaan-dadelcake en een tablet Tony Chocolonely chocolade. Kortom genoeg lekkere dingen om onder het genot van een kopje thee te genieten en dat hebben we ook zeker gedaan. Met een gelukzalig en voldaan gevoel zijn we halverwege de middag weer terug gekeerd naar ons vakantieadres.

Het duurde even voordat we tijdens de vakantie van een high tea konden genieten, maar uiteindelijk is het gelukt en zijn we een ervaring rijker (en wil ik al roepen: nog een keer!). Het wordt nu zoeken naar andere high tea adressen, want zo’n high tea experience wil ik wel vaker meemaken.

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.