Zoete & Hartige Heerlijkheden door Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks

Zoete & hartige heerlijkheden - Kirsten Eckhart & Willem-Jan HendriksEen boek speciaal voor iedereen die van een bijzonder ontbijt, een verrukkelijke lunch of een originele high tea houdt Zoete & Hartige Heerlijkheden – ontbijt, lunch en patisserie van Gartine.

Op een rustige plek midden in het centrum van Amsterdam opende drie jaar geleden lunchrestaurant Gartine, waar je kan genieten van een ontbijt, lunch of high tea met producten uit de eigen moestuin van het restaurant. Voor iedereen die graag in Gartine eet hebben de eigenaren Kirsten Eckjart & Willem-Jan Hendriks hun favoriete recepten verzameld en na testen, herschrijven zijn de recepten eindelijk in ‘Zoete & Hartige Heerlijkheden’ verschenen.

Na een inleiding van de eigenaren over hoe Gartine is gestart en de filosofie achter Gartine beginnen de recepten ingedeeld in de seizoenen van het jaar. Elk deel start weer met een inleiding over het seizoen zelf, herinneringen, hoe het er in de moestuin voor staat en noem maar op. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in ontbijt, lunch en patisserie. Vrijwel elk recept is voorzien van een foto van het eindresultaat. Het boek eindigt met een handig hoofdstuk met de basisrecepten van Gartine.

De eigenaren van Gartine hebben eerlijke, oorspronkelijke en biologische producten hoog in het vaandel staan voor hun lunchrestaurant, en dat zie je terug in het boek. Koken met de seizoenen, met producten zo vers van het land. Kortom hoog tijd om lekker in het boek te snuffelen of zelfs een bezoekje aan Gartine zelf te brengen.

Op de site van Gartine kan je alvast een voorproefje van Zoete & Hartige Heerlijkheden bekijken, daar is het boek ook gesigneerd te bestellen.

Titel: Zoete & Hartige Heerlijkheden
Auteur: Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789089891778
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het boek te bestellen bij Bol.com!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Zoete & Hartige Heerlijkheden door Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks

  1. Ik las in de nieuwe delicious dat Kirsten gek is op oude messen. Ik ben in het bezit van 3 oude messen. Een groot vleesmes met houten handvat en 2 messen met een parelmoer handvat 2 maten. Als je interesse hebt en bij me in de buurt bent mag je ze op komen halen. Ik woon in Hoofddorp. Wel even een mailtje, waqnt het zou sneu zijn als we niet thuis zijn.Wellicht heb je geen interesse, evengoed vriendelijke groet Emmy

Reacties zijn gesloten.