Zelfgeoogst door Marian Flint

Zelfgeoogst - Marian Flint!Een eigen moestuin, vroeger hadden mijn ouders dat, als kind heb ik veel groente zo ‘van het land’ gegeten. Nu eet ik geen groente mee zo ‘vers uit de eigen tuin’, reden geen grote tuin, geen tijd en noem maar op. Maar misschien keert het tij en staan binnenkort in mijn tuintje ook de kroppen sla te groeien en komen de worteltjes uit de grond. Met alle tips uit het boek Zelfgeoogst moet dat zeker lukken. Je hoeft namelijk geen lappen grond te hebben, maar gewoon een paar kistjes en planten maar!

Het belangrijkste voor de moestuin is natuurlijk de tuinkalender, wanneer moet je wat zaaien, planten en oogsten, dit staat dan ook handig op de uitklapbare kaft van ‘Zelfgeoogst’. De eerste hoofdstukken gaan vervolgens over hoe je kan tuinieren in kistjes, welke dieren je moestuin bevolken en dan kan je aan de slag, wat zeker gaat lukken met het stappenplan. Het echte werk begint vervolgens met de hoofdstukken ‘aardappel’, ‘courgette’, ‘radijs’, ‘sla’, ‘eetbare bloemen’, ‘wortel’, ‘tuinkruiden’, ‘ui’, ‘bieten’ en ‘sperziebonen’. Elk hoofdstuk bestaat ui de tuiniertips met informatie over hoe je moet zaaien, hoe je het verzorgt, welke ziektes het heeft en meer. In het stappenplan wordt het groeiproces nog eens onder de loep genomen en als het eenmaal zelfgeoogst is dan heb je recepten nodig, en die staan er genoeg in ‘Zelfgeoogst’.

Bij de recepten staan foto’s van het eindresultaat, kan je notities maken en staan er handige tips bij. De recepten zijn duidelijk beschreven, makkelijk en snel te maken. Door het boek heen staan verder tips hoe je kan doen aan ‘guerilla gardening’, waar je nog meer informatie over moestuinen kan vinden op internet en wat er eigenlijk ook nog makkelijk te verbouwen valt in de moestuin.

Van het boek ‘Zelfgeoogst’ word je gewoon helemaal enthousiast, en wil je niets liever dan gelijk een eigen moestuin beginnen ook al heb je totaal geen groene vingers. Het lijkt namelijk allemaal zo simpel, en eigenlijk is dat stiekem ook wel zo. Toch geen zin om een moestuin te starten, maar wel liefhebber van verse groenten op je bord? Ook dan is ‘Zelfgeoogst’ een musthave. Wil je de laatste nieuwtjes van ‘Zelfgeoogst’ horen, volg ‘Zelfgeoogst’ dan via Twitter.

Titel: Zelfgeoogst
Auteur: Marian Flint
Uitgever: Snor
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789079961092
Winkelprijs: 14,95

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.