La Cucina Italiana Maart 2010

La Cucina Italiana Maart 2010Het is bijna voorjaar! In ieder geval op je bord met één van de maar liefst 75 Italiaanse recepten uit deze La Cucina Italiana, en de recepten zijn zelfs vrolijk. Wat wil je nog meer?

In de kookschool deze keer ‘bianco costato’ oftewel ribvlees, wat is het en wat kan je er mee maken? Drie recepten uit deze La Cucina Italiana worden voorzien van een heerlijke wijn en krijgen zo een perfecte wijn-spijscombinatie. Het ingrediënt van de maand is de boon, in Italië van oudsher het ‘vlees der armen’ genoemd. Omdat het natuurlijk bijna pasen is ontbreken de lekkerste paasdesserts niet. Wat dacht je van een gevuld paasei of een frambozenmousse? Lekker zijn ook de recepten van Pellegrino Artusi (1820 – 1911) die de ‘wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten’ eind negentiende eeuw schreef. La Cucina Italiana heeft nauwkeurig de recepten gevolgd en een heerlijk paasmenu voorbereid.

Verder allerlei handige hulpjes om een ei te bakken, koken, roeren of pocheren, een reportage van de streek Ligurië en een interview met Loes Janssen-Miraglia, een Nederlandse in de Siciliaanse keuken met een voorproefje uit haar kookboek Sicilicious.

Uiteraard vind je in deze La Cucina Italiana de tips van de chef, deze keer over risotto en verschillende recepten voor de verschillende gangen en menu. Boordevol Italiaanse heerlijkheden dus. Klik hier voor een voorproefje van het laatst verschenen nummer van La Cucina Italiana.

www.cucinait.nl

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.