Huwelijk, vlees en andere obsessies door Julie Powell

Huwelijk, vlees en andere obsessies julie powellNa alles te hebben gekookt uit het boek ‘de kunst van het koken’ van Julia Child werd het tijd voor een andere obsessie. Die obsessie overkwam Julie niet zomaar, haar huwelijk met jeugdliefde Eric komt onder druk te staan als hij er achter komt dat Julie een minnaar heeft. Spanningen alom, om onder al die druk te ontsnappen gaat Julie bij een slagerij werken die geleid wordt door twee ‘nouvelle vlees-hippies’. Die brengen haar alles bij van het slagersvak. Als ze dat eenmaal kan is Julie niet meer te stoppen en maakt ze een lange reis langs runderhoofdstad Buenos Aires om via Oekra├»ne en Tanzania weer terug te keren naar huis. Ondertussen onderwerpt ze zichzelf, haar huwelijk en haar man aan een scherpe analyse en krijgt ze een gsm-fobie door minstens 50x per dag te checken op berichtjes van haar minnaar.

Weer een typisch Julie Powell boek, geschreven als een blog en met een aantal recepten met uiteraard vlees. Lekker lezen op een luie zondagmorgen.

Titel: Huwelijk, vlees en andere obsessies
Auteur: Julie Powell
Uitgever: Contact
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789025431952
Genre: Roman
Winkelprijs: 7,99

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)