De Zilveren Lepel Pasta

Zilveren lepel pastaPasta, toch steeds een top favoriet in onze keuken. Makkelijk en lekker snel klaar en er zijn zoveel mogelijkheden met pasta. Daarom mocht ‘De Zilveren Lepel Pasta’ niet ontbreken in mijn kookboeken-collectie. Een kookboek vol pasta recepten van hèt kookboek wat in veel Italiaanse huishoudens gebruikt wordt ‘Il Cucchiaio d’Argento’.

Het boek is ingedeeld in ‘droge pasta’ en ‘verse pasta’. Zo’n beetje elke pastasoort komt aan bod in het boek, maar het staat natuurlijk altijd vrij om een andere pastasoort te gebruiken. Voorwoord in het boek is van Robert Payer, directeur Hilton Amsterdam. Vervolgens wordt de geschiedenis van pasta verteld. Het hoofdstuk ‘droge pasta’ start met de uitleg over hoe droge pasta wordt gemaakt en wat de kookvoorschriften zijn. De recepten in dit hoofdstuk zijn ingedeeld in lange en korte pasta. Ook het hoofdstuk verse pasta start met uitleg en kookvoorschriften en start daarna met een aantal basisrecepten om zelf verse pasta te maken. Vervolgens is dit hoofdstuk ingedeeld in ongevulde en gevulde pasta.

Van elke pastasoort die in ‘De Zilveren Lepel Pasta’ staat wordt kort uitgelegd wat de pasta is, van welke streek het is en dergelijke. Van de recepten in dit kookboek zijn van een aantal de eindresultaten gefotografeerd, verder staan er door het boek ook een aantal illustraties in. Handig zijn de 2 leeslinten in het boek. De recepten zijn doorgaans makkelijk en snel te bereiden en je hebt niet veel ingrediënten nodig om een gerecht uit dit boek op tafel te zetten.

De Zilveren Lepel Pasta is een kookboek wat bij iedere pastliefhebber in huis hoort te zijn!

Titel: De Zilveren Lepel Pasta
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789047512226
Winkelprijs: 35,00

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.