Supermarkten

Eigenlijk zijn supermarkten not done for een foodie, je hoort eigenlijk langs de groentenboer, slager, kaaswinkeltje en noem maar op te gaan. Helaas heb ik daar weinig tijd voor, dus wordt het voor mij al snel de supermarkt. Alles bij elkaar, ’s avonds nog open tot 20:00, maar één rij bij de kassa in plaats van steeds weer een rij in elke winkel op zaterdag. Kortom ik ben gewoon geen foodie, maar iemand die werkt en koken wel leuk vindt.

Als ik eens ergens anders ben dan mijn eigen woonplaats wil ik de plaatselijke supermarkten bezoeken, zowel in Nederland als in het buitenland. Op zoek naar nieuwe producten, nieuwe smaken en gewoon eens zien hoe bijvoorbeeld een supermarkt er in een ander land er uit ziet, is het nu totaal verschillend dan het Nederlandse assortiment. Eigenlijk best wel.

Zo verwonder ik me in Duitsland erover dat er zoveel theeën zijn die gearomatiseerd zijn met hibiscus als hoofdingrediënt, maar ook de grote hoeveelheid van zakjes met echt allerhande sauzen, de potten met worsten in verschillende smaken en groten en soms ook het uitgebreide bakassortiment met gewoon marsepein, kleurstof en amandelmeel voor het grijpen. Soms een walhalla voor de bakliefhebber. In London verbaasde ik me juist om de afwezigheid van een groot thee-assortiment, Engeland is in mijn ogen toch echt een theeland. In België lijken de supermarkten best wel op de Nederlandse supermarken al is O’Cool misschien een uitzondering. O’Cool is namelijk een diepvries-supermarkt. Bijna alles komt uit de diepvries. In Frankrijk verwonderde ik me over de grote hypermarchés die er zijn, daar ben je echt een halve dag zoet en je moet daar echt je sportschoenen aantrekken wil je alles bekijken, je loopt wat af. Alles is er te verkrijgen, bedenk het maar en het is er wel.

In Nederland worden de Albert Heijn XL en de Makro helemaal doorlopen, al leg je dan wel veel kilometers af op zoek naar net die aparte producten zoals producten die je eigenlijk alleen in de toko kan kopen. Ook Aldi wordt regelmatig doorkruist, aangezien je daar ook interessante producten tijdelijk kan kopen. Een supermarkt bezoeken kan dus soms best een leuk uitje zijn.

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)