Proef Antwerpen door Erik Verdonck

Proef Antwerpen - Erik VerdonckDe stad Antwerpen heeft zijn eigen kookboek ‘Proef Antwerpen’, een boek waarin Erik Verdonck duikt in de volkswijken en op zoek gaat naar specifieke culinaire tradities. Acht Antwerpse wijken worden onder de loep genomen in ‘Proef Antwerpen’.

In Antwerpen, wonen als in net zoveel grote steden, verschillende mensen met evenveel verschillende achtergronden en dat zorgt voor uiteenlopende culinaire tradities in de stad. Het boek start in De Slachthuisbuurt om vervolgens langs de wijken Chinatown, De Joodse wijk, Antwerpen Noord, Het Zuid, Het Eerste Kwartier om tot slot te eindigen op en om de Grote Markt in Antwerpen. Elke wijk heeft zijn adressen die je eens moet hebben bezocht en gerechten die je eens geproefd moet hebben. Proef Antwerpen is een boek vol portretten van mensen die Antwerpen op de culinaire kaart zetten, ondernemers in hart en nieren.

De recepten in Proef Antwerpen zijn in duidelijke stappen beschreven en zijn voorzien van foto’s van het eindresultaat. Proef Antwerpen is zowel een culinaire gids, als kookboek als een fotoboek. Kortom van alle markten thuis, net als de stad Antwerpen zelf.

Titel: Proef Antwerpen
Auteur: Erik Verdonck
Uitgever: Linkeroever
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789057203237
Winkelprijs: 12,50

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.