Uit De Oven door Rachel Allen

Uit de oven rachel allenAls je ooit een programma van Rachel Allen hebt gezien, dan kan je je misschien voorstellen dat zij de nieuwe Nigella Lawson wordt genoemd, wat een heerlijke gerechten maakt ze. Nu is er eindelijk ook een boek van haar in het Nederlands verschenen ‘Uit de oven’.

In het boek ‘Uit de oven’ worden veel zoetigheden gebakken, maar ook andere ovengerechten met groenten, vlees en vis komen aan bod, zolang het maar uit de oven komt. Na het woord vooraf wordt er begonnen met het lekkerste, de zoetigheden. Het boek is namelijk ingedeeld in ‘zoete hapjes’, ‘taarten’, ‘desserts’, ‘brood en hartige hapjes’, ‘vlaaien en pasteien’, ‘ontbijt en patisserie’, ‘gerechten uit de oven’, ‘feestelijke gelegenheden’ en ‘basisrecepten en kooktechnieken’.

Veel van de recepten in ‘Uit de oven’ zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, een klein aantal recepten is zelfs voor zien van stap-voor-stap foto’s. Elk recept, behalve de basisrecepten, heeft een korte inleiding, sommige recepten zijn voorzien van handige tips van Rachel Allen en andere weer voorzien van variaties op het recept, zodat je met 1 recept meerdere gerechten op tafel kan zetten.

“Uit de Oven” van Rachel Allen is een bakboek voor iedereen die graag eens een lekkere taart of cake op tafel zet of eens iemand wil verrassen met een hartig brood of een ander heerlijk ovengerecht. Kortom de oven is onmisbaar bij het maken van de recepten uit de boek.

Titel: Uit de oven
Auteur: Rachel Allen
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789059563049
Winkelprijs: 24,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)