Favoriete Pannen

In de delicious. van deze maand werd een aantal mensen uit de culinaire wereld gevraagd naar hun favoriete pan, dit na aanleiding van de pannen-special in dit nummer. Iedereen had wel een favoriete pan van een Le Crueset pan, wok tot een sappan. Eens even nadenken wat mijn favoriete pan is, ik heb er genoeg in de kast staan, wok, koekenpan, pannenkoekenpan, braadpan noem maar op, maar de favoriete pan is toch eigenlijk mijn oude vertrouwde pannenset.

Het is een pannenset van het Finse merk Hackman, 18/10 stainless staat er op de onderkant van de pannen. Het zijn 3 pannen, van klein naar groot. De pannen heb ik destijds gekregen van de slagersvrouw omdat de slagerij er mee ophield en ze te veel pannen had. Eigenlijk is het dus een professionele set, en dat is te merken ook. De pannen hebben een goede dikke bodem, maar zijn ondanks dat zo licht als een veertje, ideaal. De handgrepen blijven koel, dus niks moeilijk doen met ovenhandschoenen tijdens het afgieten. Als ik in een kookwinkel ben moet ik toch vaak even een vergelijkbare pan optillen, om de pan dan snel weer terug te zetten en even blij te zijn met mijn eigen pannen. Het zijn misschien pannen met een lange geschiedenis, maar ik hoop dat ze nog jaren meegaan want een zoektocht naar weer zo’n fijne pannenset zal lang duren!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.