Kip door John Torode

KIP en ander gevogelte john torodeVorig jaar kwam John Torode met het kookboek ‘Rund’ en dit jaar is kip en ander gevogelte aan de beurt in het kookboek met de toepasselijke naam ‘Kip’. Gevogelte is een van de meest onderschatte stukjes vlees, maar is toch veruit het meest gegeten stukje vlees ter wereld.

Het boek start met een inleiding over kip en ander gevogelte, welke soorten zijn er, hoe ziet het er uit en hoe hoort de smaak te zijn, waar moet je op letten bij de aanschaf van gevogelte en hoe snij je een gevogelte aan. Daarna kan je pas echt aan de slag met de recepten.

De recepten zijn onderverdeeld in ‘soep en bouillon’, ‘hapjes en voorgerechten’, ‘poot en borst’, ‘salades’, ‘curry’s’, ‘barbecue’, ‘braden’, ‘wonderen uit één pan’, ‘hartig gebak en pasteien’, ‘pasta, noedels en andere graanproducten’ en ‘confit, terrines, patés en pastrami’. Elk hoofdstuk heeft een inleiding over het hoe en waarom van het hoofdstuk. Kortom een variëteit aan kip- en gevogelte-recepten.

De recepten in ‘Kip” zijn allemaal voorzien van kippetjes die aangeven voor hoeveel personen het recept bedoeld is en elk recept heeft een korte inleiding van John Torode over het gerecht zelf. Daarnaast staan her en der door het boek heen allerlei handige tips en trucs om de gerechten nog lekkerder te maken. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten hebben verschillende moeilijkheidsgraden, dus iedereen kan wel een lekker gerecht maken.

‘Kip’ is een kookboek voor iedereen die van kip en ander gevogelte houdt met klassieke, eigentijdse en overheerlijke gerechten van de hand van MasterChef presentator John Torode.

Titel: Kip
Auteur: John Torode
Uitgever: Van Dishoeck
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789047511168
Winkelprijs: 24,99

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)