Miss Dahls Heerlijkheden door Sophie Dahl

Miss Dahls heerlijkheden Sophie DahlSophie Dahl, fotomodel en kleindochter van schrijver Roald Dahl, heeft met haar boek ‘Miss Dahls Heerlijkheden’ een kookboek gemaakt waarin je de kunst van goed, lekker en gezond eten kan vinden. Als fotomodel en als gezinslid van een bourgondische familie heeft Sophie Dahl een bijzondere relatie met eten. Belangrijke regel van Sophie is dat gezond en lekker eten niets te maken heeft met jezelf uithongeren of volproppen, maar alles met genieten.

Sophie Dahl kookt in ‘Miss Dahls Heerlijkheden’ met de seizoenen, het boek is dus ingedeeld in ‘herfst’, ‘winter’, ‘lente’ en ‘zomer’, als extra hoofdstuk is er een hoofdstuk vol desserts. Per seizoen is het ingedeeld in recepten voor ontbijt, lunch en diner. Sophie begint elk hoofdstuk met een lange inleiding over het seizoen en het eten.

Veel recepten in het boek zijn vegetarisch, maar her en der zijn ook gerechten met vlees, kip en vis te vinden. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Naast de foto’s van de gerechten vind je veel kleurrijke foto’s van allerlei taferelen.

Kortom een heerlijk boek, met heerlijke, bourgondische en ook nog eens gezonde recepten, een echt meisjeskookboek.

Bekijk hieronder een fragment uit The Delicious Miss Dahl:

Titel: Miss Dahls Heerlijkheden
Auteur: Sophie Dahl
Uitgever: Truth & Dare
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789049998820
Winkelprijs: 24,95

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.