Op de eerste rij?

De afgelopen weken ging het vooral over de modebloggers die de eerste rij bezetten met hun laptops en smartphones van de grote modeshows ten koste van de hoofdredacteuren van de grote modemagazines. Zit de foodblogger ook op de eerste rij? Nee nog niet, het bedrijfsleven moet de kracht van de blogger eigenlijk ontdekken en al helemaal het wereldje van de foodblogger, want dat is eigenlijk in Nederland een gesloten gemeenschap vol mensen met erg duidelijke meningen en soms is het beste niet goed genoeg. Terwijl er toch zoveel mogelijk is, nee zeggen op iets betekend vaak een kans laten liggen op iets anders wat minstens zo leuk is.

Zelf heb ik wel een paar leuke events meegemaakt zoals het bloggersfeestje van Janneke Vreugdenhil ter gelegenheid van haar boek Eten Enzo, een boek met de lekkerste recepten van haar column en kookblog bij NRC-Next, de opening van de Restaurantweek in het Okura, waar ik nog foto’s heb gemaakt van Niven Kunz en andere top chefs, die door een nogal onhandige actie van mijn computer verdwenen en nooit meer boven water kwamen, de boekpresentatie van het eerste boek van Aranka van der Pol ‘Eetlust’, waar Herman den Blijker het boek zou presenteren, maar werd vervangen door Joop Braakhekke, de lancering van de website de Vegetariër en de verkiezing van ‘Het Kookboek van het Jaar‘, waarbij je de auteurs van je favoriete kookboek gewoon even de hand kon schudden. Zo leer je wel mensen kennen, mensen achter sommige blogs en loop je tussen de sterrenchefs van Nederland.

Jammer genoeg moest ik ook wel eens nee zeggen tegen een boekpresentatie van Karin vanwege een vakantie, kon ik vanwege drukte op het werk niet naar Manuscripta en de opening van The Taste of Amsterdam en kon ik niet naar het KitchenAid bloggersfeestje en de presentatie van het boek Vers! van Jeroen de Zeeuw vanwege een burn-out en dan ben ik nog een paar Vlaamse events vergeten.

Kortom eigenlijk is het best wel leuk om ‘foodblogger’ te zijn en misschien komen er nog veel meer leuke ‘culi-events’ op het pad en moet ik gewoon eens geen nee zeggen en gewoon gaan. Schrijven over eten is leuk, en als je er nog eens door de culi-wereld mag lopen wordt het alleen maar leuker!

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)