Mevrouw Kookboek uit Iran door Dr. Ali Soleimani

mevrouw kookboek uit Iran dr. ali soleimaniEen Iraans kookboek kende ik niet en zelfs de Iraanse keuken ken ik niet. Daar is nu verandering in gekomen met het kookboek ‘Mevrouw Kookboek uit Iran’, oftewel Ketabchannoemè asjpazi Irani. Dr. Ali Soleimani heeft een groot aantal Iraanse recepten verzameld en vertaald uit het Perzisch (Farsi) naar het Nederlands en dit levert een bijzonder kookboek op voor iedereen die geïnteresseerd is in de verschillende keukens die er ter wereld bestaan.

Het boek start met een ‘wijze van voorwoord’, de rituelen van het eten. Deze rituelen zijn op de site van Talenhuis ook te lezen. De recepten zijn onderverdeeld in ‘Soepen’, ‘Kebab (geroosterd vlees)’, ‘Stoofpotje (goresjt)’ en ‘nagerechten (deser of pas qaza)’. Elk recept in Mevrouw Kookboek uit Iran heeft een foto van het eindresultaat, niet een gestyleerde foto uit een studio, maar een foto zoals het gerecht ooit op tafel heeft gestaan. De ingrediënten zijn duidelijk genoteerd, en meeste ingrediënten zijn vrij makkelijk in de supermarkt te verkrijgen. De recepten zijn in stappen beschreven, soms moet je misschien zelf met baktijden experimenteren, maar dat is ook vaak een kwestie van smaak.

Met de recepten in dit boek kan je een compleet driegangen menu maken volgens de Iraanse keuken voor zowel de vegetariër als de vleeseter.

Leuk vind ik dat elk recept wordt afgesloten met eet smakelijk! Want zeg nu zelf als schrijver hoop je toch dat je lezers je recepten maken en er heerlijk van eten.

Mevrouw Kookboek uit Iran werpt een blik in de Iraanse keuken, een keuken die duizenden verschillende recepten kent waarvan de auteur er een heel aantal nu in het Nederlands vertaald voor dit kookboek. Een mooi kookboek zeker als je eens iets bijzonders op tafel wilt zetten.

“Hoor me,
eet ze,
drink ze!”

Titel: Mevrouw Kookboek uit Iran
Samensteller: Dr. Ali Soleimani
Uitgever: Talenhuis
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789078660149
Winkelprijs: 22,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Talenhuis!

(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Mevrouw Kookboek uit Iran door Dr. Ali Soleimani”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.