Brutsellog – de rest

Naast Brutsellog zelf zijn er de laatste tijd nogal wat Brutsellog ‘broertjes en zusjes’ ontstaan. Zo is er BrutselWereld, waar alle kook -magazines, -boeken, -programma’s en ga zo maar door opstaan, Brutsellog.com, het Engelstalige zusje van Brutsellog en LilleDame, waar allerlei leuke dingen opstaan waar je gewoon vrolijk van wordt.

BrutselWereld is begonnen om het aantal kookboeken wat ik destijds verzameld had eens inzichtelijk te maken. Soms weet je eigenlijk geeneens wat je allemaal in de kast hebt staan. Dit werd eerst allemaal op Brutsellog zelf geplaatst, maar dan geantidateerd (oftewel op een eerdere datum geplaatst dan het daadwerkelijk gemaakt werd, anders stond het daar maar tussen de recepten. Daarom heb ik op 1 januari 2005 opeens heel veel kookboeken gekregen. Om toch een duidelijke scheiding te krijgen tussen de recepten van Brutsellog en de rest hebben we BrutselWereld in het leven geroepen en hierop kon ik gewoon alles kwijt op kookgebied wat ik wilde, en dat was eigenlijk best veel. Eerst veel kookboeken, daarbij kwamen de kookmagazines, want dat was ook wel handig om die op een rij te hebben, zodat ik een beetje weet waar ik nu een bepaald recept in had gezien. Ondertussen kwamen er steeds meer kookprogramma’s op tv, die het kijken wel waard waren, kwamen er kookdvds en zelfs kookgames op tv. Natuurlijk zijn er ook genoeg evenementen waar ik eigenlijk wel allemaal naar toe wilde en die verdienden ook een plaatsje. Inmiddels is de culinaire agenda, een regelmatige geüpdate pagina met de lekkerste evenementen op gebied van eten een veel bekeken pagina en vind ik zelf de cover pagina van Brutselwereld erg grappig, wat een verschillende covers kunnen alle kookmagazines wel niet hebben.

Brutsellog.com, het Engelstalige zusje van Brutsellog is eigenlijk gestart omdat ik het maar wat raar vond dat er veel bezoekers uit niet Nederlandstalige landen op Brutsellog keken en er ook lustig door klikten op verschillende recepten. Google Translate bestond nog niet dus een goede vertaling voor de bezoeker was er niet. Nu kon ik natuurlijk de Engelse vertaling onder het recept plaatsen maar dat werd zo’n lap tekst en zelf vind ik het niet prettig als ik door lappen tekst moet scrollen om eindelijk bij mijn taal te komen. Kortom Brutsellog.com was daar, gewoon Engelstalige recepten en later met handige ‘vlaggetjes’ zodat je het recept, via Google Translate, ook in ander gewenste talen kon vertalen. Misschien staat er soms nog krom Engels, ach zo zij het kan ook niet alles (gelukkig maar).

En dan Brutsel Lifestyle, de laatste telg in de ‘Brutsel familie’, op BrutselBlog na dan. Lifestyle is gestart omdat ik ook eens over iets anders dan alleen maar koken wilde bloggen, er zijn namelijk zoveel leuke dingen anders dan koken. Soms kom je zomaar iets tegen op tv waar je vrolijk van wordt, of lees je een goed boek, kom je iets lekkers tegen of heb je weer een leuk magazine gevonden in de stationskiosk. Kortom de leuke, interessante en persoonlijke dingen des levens volgens Brutsellog.

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen gestopt vanwege niet leuk, te veel werk enzovoorts. Zo was er een Engelstalige versie van BrutselWereld, World, maar dat kostte best veel tijd naast de andere onderdelen, dus daar kwam de klad al snel in en dan moet je gewoon stoppen. Een ander project was BrutselTV, daar hoefde ik zelf weinig voor te doen want dat was in handen van Michel. Op dit deel werden er links geplaatst naar de omroepsites waar de uitzendingen staan. Het is namelijk een crime om bepaalde afleveringen bij de omroepen te vinden. Helaas werden veel programma’s naar een bepaalde periode bij omroepen verwijderd en waren de links ‘kapot’. Kortom om dit helemaal goed bij te blijven houden lukt niet, je weet namelijk nooit wanneer een omroep iets verwijderd, of juist wanneer ze iets plaatsen want ook dat is niet altijd even consequent. BrutselBlog heeft ook een tijdje bestaan maar is inmiddels geïntegreerd bij Brutsel Lifestyle. Lekker overzichtelijk en zo werd Brutsel Lifestyle gelijk ook persoonlijker.

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.