Brutsellog – Het hoe en waarom

Eind augustus bestaat Brutsellog al weer 5 jaar, net als veel andere foodbloggers met mij. 2005 was kennelijk een goed jaar om een ‘foodblog’ te starten. Brutsellog is destijds gestart om het bloggen te ontdekken. Hoe vul je je eigen website, hoe komen er mensen naar je site, eigen de vraag wat kan je allemaal met bloggen. Het starten van een blog is makkelijk, je maakt een account aan op één van de gratis blogsites zoals blogpost of web-log en je hebt een eigen blog.

Maar dan begint het pas, waar moet je het over hebben. Je kan natuurlijk gewoon je dagelijkse belevenissen vertellen, maar spannend is het niet om te vertellen ik werd wakker, stapte in de trein, werkte, stapte weer in de trein, at en ging slapen. Om zo een dagelijks blog te vullen nee, daar komt snel de klad in. Toevallig was er in die periode net een aflevering van Villa Felderhof op tv waarin Ronald Giphart vertelde dat hij altijd een foto maakte van het eten van die dag. Toen viel bij mij het kwartje, eten doe je altijd, een goede camera had ik dus het werd destijds ‘Etenblog’, de naam Brutsellog is pas later bedacht.

In het begin plaatste ik echt alleen foto’s geen recept of iets, tot er toch onbekende vroegen van waarom eigenlijk alleen een foto, een recept zou leuk zijn. Nou dat was het begin van het recept bij de foto. In het begin erg makkelijk want er werd geregeld gekookt met pakjes en zakjes, want dat is toch zo lekker makkelijk en zo snel, zeker als je een drukke werkdag achter de rug had.

Wederom viel er een kwartje nadat ik een aflevering van ‘The Naked Chef’ van Jamie Oliver had gezien. Met de juiste kruiden en ingrediënten kon je ook gewoon snel iets op tafel zetten. Precies wat ik zocht, snel, niet te moeilijk en nog lekker op. Mijn eerste kookboek ‘Jamie’s Dinners‘ lag dan ook snel op tafel en spoedig had ik er meer. Ook de kookmagazines werden door mij verslonden (nog steeds). De gerechten veranderen meer en meer en af en toe maak je dan nog eens een uitstapje naar een pakje en zakje maar dan weet je eigenlijk al van te voren dat het niet zo lekker is.

Eten moet nu eenmaal elke dag, dus koken komt er automatisch bij en als ik zeg ik ben een verschrikkelijk goede hobbykok, nou echt niet! Ik brutsel lekker mijn snelle gerechten elke avond en geniet van zo’n snel gerecht en leer dagelijks nog steeds bij. Super ingewikkelde recepten zal je dan ook niet vinden op Brutsellog, voor ingewikkelde, culinaire recepten zijn er genoeg andere foodbloggers te vinden en sowieso staan de kookboeken en de kookmagazines er vol mee.

Met alle nieuwe media is Brutsellog overal zo’n beetje te vinden, Hyves, Twitter, Facebook en ga zo maar door. Dit met dank aan mijn vriend die graag wil ontdekken hoe social media en dergelijke werkt en soms is hij best wel een pionier in dit soort dingen. Voor beide is Brutsellog nog steeds één grote ontdekkingstocht voor mijn vriend op technisch gebied en voor mijzelf op gebied van koken en van fotograferen.

Brutsellog zelf is een blog waar gewoon elke dag wordt bijgehouden wat er door ons gegeten wordt, hetzij zelf gemaakt, eens lekker van de afhaal, bij een restaurant en verzin zo maar verder. Want als je ooit begint aan een blog met het motto elke dag een foto hoor je dat ook wel op die manier bij te houden.

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.