Het Nieuwe Kookboek

Het nieuwe kookboek  H.H.F. Henderson, H. Toors, I.J. Ebbelink-Bosch & C. ThijssenHet Nieuwe Kookboek is inmiddels niet zo nieuw meer, maar is maar liefst 60 jaar oud. Menig huisvrouw zal sinds 1948 dit kookboek in handen hebben gehad. Nu is inmiddels de 38ste druk verschenen, een jubileum editie van dit 60-jarige kookboek met een unieke omslag uit de beginjaren van het kookboek.

Dit dikke kookboek bevat allerlei recepten uit de Nederlandse keuken en is ingedeeld in verschillende hoofdstukken, zoals onder andere stamppotten en stoofschotels, kaas, kaasgerechten, kwarkgerechten en tofu, tempĆ© en quorn en uiteraard voldoende hoofdstukken gewijd aan groenten, vlees, vis, gevogelte, wild. Ook modernere gerechten zoals pasta’s en wokgerechten komen aan bod in ‘Het Nieuwe Kookboek’.

Het Nieuwe Kookboek is nog een kookboek zoals het vroeger gemaakt werd. Dezelfde lay-out als de kookboeken uit vroeger tijden, geen foto’s of illustraties. De groene inkt om bepaalde delen tekst te markeren vormt de kleur in het boek. De hoofdstukken in het boek worden vooraf gegaan door informatie over het onderwerp, vaak vergezeld met tabellen met bereidingstijden en dergelijke.

Het Nieuwe Kookboek is een kookboek in de trant van de kookboeken die vroeger op de huishoudscholen gebruikt werden, en wellicht is ‘Het Nieuwe Kookboek’ er ooit een van geweest. Gedegen recepten, recepten van vroeger en recepten van nu.

Titel: Het Nieuwe Kookboek
Auteur: H.H.F. Henderson, H. Toors, I.J. Ebbelink-Bosch & C. Thijssen
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789021535159
Winkelprijs: 19,95

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)