La Cucina Italiana December 2009

La Cucina Italiana is deze keer extra dik en heeft maar liefst 135 feestelijke recepten. Zo krijg je ideeën voor een wit kerstmenu en kan je een ‘zoete adventskalender’ maken met allerlei lekkere zelfgemaakte zoetigheden.

In de kookschool wordt uitgelegd hoe je met schaaldieren en leer je in stappen hoe je ze moet schoonmaken inclusief een aantal snelle gerechten. Verder wordt er stapsgewijs uitgelegd hoe je tweekleurige ravioli maakt, worden er Piemontse broodjes gebakken en wordt er een gezonde maaltijd bereid met dadels.

Uiteraard gaat La Cucina Italiana ook op stap langs leveranciers en laten ze de mooiste plekjes van Italië zien. Zo wordt er met succes echte buffelmozzarella gewoon in Nederland gemaakt bij Tozzi Mozzarella, wordt de streek Campanië bezocht en wordt er ook afgereisd naar de stad Venetië. In de wereldkeuken deze keer aandacht voor de Tunesische keuken en worden er sinaasappeldonuts met honingsiroop gemaakt.

Daarnaast kan je verder genieten van bouillon, worden de verschillende olijfsoorten besproken, welke compotes serveer je bij welke kaas en allerlei speciale kleine desserts. La Cucina Italiana heeft een feestelijk en dubbeldik nummer deze kerst met weer heel veel uiteenlopende Italiaanse gerechten.

www.cucinait.nl

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.