Een Dag bij elBulli door Ferran Adria

Een Dag bij El Bulli - Ferran AdriaVoor de meeste van ons is het niet weggelegd eten bij ’s werelds beroemdste restaurant elBulli. Elk jaar krijgt dit restaurant maar liefst 2 miljoen reserveringen terwijl er maar plek is voor 8000 gasten dus zelfs als je reserveert is de kans klein dat je er kan eten. Maar er over dromen kan altijd en met het boek ‘Een Dag bij elBulli’ gaat dat zeker lukken.

‘Een Dag bij elBulli’ volgt een dag Ferran Adria en zijn team bij de voorbereidingen, de inkopen, het creatieve proces en het zaalteam aan de slag. ‘Een Dag bij elBulli’ is een ruim 500 pagina’s tellend fotoboek waarin bijna van minuut tot minuut de stappen van Ferran Adria gevolgd worden. Het boek start na het breken van de dag met het lege toneel, en langzaamaan begint de trein van elBulli te rollen: Ferran arriveert, creatieve sessies beginnen, experimenteren, voorraad arriveert, de reserveringen controleren, lunchen, keukenteam komt binnen, het koken begint, de zaal wordt gereedgemaakt, personeelsmaaltijd, 10 minuten pauze en de deuren gaan open. In vier bedrijven wordt er geserveerd en na het afscheid valt het doek om 2 uur ’s nachts.

Op aparte, kleinere pagina’s wordt uitgebreid over elBulli verteld. Zo worden de vragen over elBulli beantwoord, lees je over de ontwikkelingsfases van een gerecht, volg je de creatieve methode’s, lees je over de geschiedenis van elBulli en volg je de route van een gast tijdens een diner bij elBulli. Maar er wordt natuurlijk nog meer uitgelegd over gang van zaken in elBulli.

In ‘Een Dag bij elBulli’ vind je ook een aantal van de recepten uit ’s werelds beroemdste restaurant. Zo kan je thuis ook experimenteren in de keuken en verrassende gerechtjes op tafel zetten.

‘Een Dag bij elBulli’ is vooral een heerlijk bladerboek, het van dichtbij bekijken van het reilen en zeilen in een driesterren restaurant wat door verschillende organisaties al is uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld doet je het water in de mond lopen maar brengt je ook respect voor de manier waarop er gewerkt wordt en hoe er met producten wordt omgegaan en hoe de gasten in de watten gelegd worden. Door de achtergrondinformatie die in dit boek is verwerkt over onder andere de geschiedenis van elBulli en de methodes die Ferran, Albert, Juli en het team gebruiken kom je ook veel te weten over het fenomeen elBulli.

Kortom een exclusief kijkje bij ’s werelds restaurant ‘elBulli‘. Een Dag bij elBulli is ook in prijs verlaagd en kost nu 39,95 in plaats van 49,95, een mooi cadeau voor onder de kerstboom.

** Een dag bij elBulli … is op 3 november 2009 winnaar geworden in de categorie beste chefs kookboek van Het Kookboek van het Jaar verkiezing. **

Titel: Een Dag bij elBulli
Auteur: Ferran Adria
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789079967001

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.