Hopjesvla

hopjesvlaHopjesvla, vroeger was ik er als kind gek op, en nu nog steeds na een tijdje afwezigheid als toetje na het eten. Heerlijk met slagroom er op en het liefste roerde ik de slagroom er lekker door. Op de een of andere manier is hopjesvla alleen in halve liter pakken te koop, of er vroeger wel 1 liter pakken weet ik eigenlijk niet. Herinner me alleen een schaaltje hopjesvla met slagroom.

Wat ik eigenlijk niet wist is dat hopjesvla een vla is met gecarameliseerde suiker en koffie. Ik lust helemaal geen koffie (maar ja ik eet wel weer mokka-taart, ook koffie…). Een recept om zelf hopjesvla te maken vind je op Smulweb. Is makkelijk zelf te maken, maar gewoon hopjesvla uit een pak van Campina of Albert Heijn eigen merk is lekkerder want stel je voor dat de smaak opeens anders is. Het moet natuurlijk wel die ouderwetse smaak van vroeger blijven.

(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Hopjesvla”

  1. Ik ben ook dol op hopjesvla en moet eerlijk zeggen dat ik de echte ouderwetse hopjesvla enorm mis. De pakken kunnen niet op tegen de hopjesvla die in halve liter flessen zat. Die hopjesvla kwam ook altijd zeer moeilijk uit de fles met dikke klodders. Ik zou deze graag weer terug zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.