Warme Chocolademelk met Slagroom

warme-chocomelZo lekker na een fikse strandwandeling, warme chocolademelk met slagroom. Wij nemen deze warme chocomel vaak bij restaurant Columbus in Scheveningen en dan nog het liefst met een stukje appeltaart alvorens we de wandeling weer terug richting de parkeerplaats in de haven nemen.

Thuis kan je warme chocolademelk ook maken natuurlijk. Eén van de lekkerste chocoladepoedermixen is de Nestlé Hot Chocolate mix en dan de extra cacao variant of de cacaopoeder van Droste, die met de zuster op de verpakking, en dan met warme melk.

Naast poeders heb je ook chocolade op een stokje, zoals bijvoorbeeld die van Spoonful of Chocolate. Je verwarmt wat volle melk en laat dan een beetje roerend in je kopje de chocolade smelten in de warme melk.

Verder heb je ook nog om het allemaal nog makkelijker en sneller te maken de Chocomel pads voor de Senseo.

Uiteraard hoort bij de warme chocolademelk slagroom. Tja het is een aanslag op de hoeveelheid calorieën, maar goed soms mag je wel even genieten. Het lekkerste is natuurlijk de zelf geklopte slagroom, spuitbussen met echte slagroom zijn ook wel lekker, maar zakken wel sneller in.

Af en toe eens een beker warme chocolademelk met slagroom, moet kunnen, niet dan?

(25 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 gedachten over “Warme Chocolademelk met Slagroom”

  1. als je échte chocolademelk wilt moet je ZEKER NIET die senseo-variant van ‘Chocomel’ drinken; véél te waterig, en heeft geen melksmaak. ook is de cacao-fantasie (voorgemixte variant) is meer wat voor kinderen, lekker zoet enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.