Koken door Lesley Waters

Koken - Lesley WatersLesley Waters ken je misschien wel van het BBC-programma Ready Steady Cook. In 2002 heeft zij ook een kookboek uitgegeven met de eenvoudige titel ‘Koken’. Een kookboek waarin basisvaardigheden worden uitgelegd en vol met heerlijke recepten.

Het boek start met een overzicht wat je allemaal aan kookgerei en apparatuur nodig hebt, en hoe je dit het beste kan inrichten in je keuken. Vervolgens een heel lijstje met basisingrediƫnten die je standaard in je keukenkastje hoort te hebben. Hoe stel je een menu samen en andere handige tips en technieken.

Vervolgens wordt er uitleg gegeven over de basistechnieken: koken, pocheren, stomen, magnetron, roerbakken, bakken, frituren, grillpan, barbecueƫn, grillen, braden, stoven en bakken in de oven. Na een uitleg over de techniek worden een aantal recepten getoond waarmee je met de basistechniek aan de slag kunt gaan.

Als je eenmaal de basis onder de knie hebt kan je aan de gang met de andere recepten in ‘Koken’. deze recepten zijn ingedeeld in ‘eieren’, ‘salades’, ‘soep’, ‘vis en zeevruchten’, ‘kip en eend’, ‘vlees’, ‘groente’, ‘dressings, dips en sauzen’, ‘zoete gerechten’ en ‘drankjes’. Kortom voor iedereen is er wel een lekker gerecht. Veel van de recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat of van handige stap-voor-stap foto’s. Een leuk, lekker en leerzaam kookboek van Lesley Waters!

Titel: Koken – Basisvaardigheden en heerlijke recepten
Auteur: Lesley Waters
Uitgever: Atrium
Verschijningsjaar: 2002
ISBN: 9789061139720

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)