Puur Toscane door Katrien Blanckaert

Puur Toscane Casa FerranesiPuur Toscane, een kookboek met de verhalen en recepten van de chefs en de mama’s van Casa Ferranesi, een authentieke 19de eeuwse hoeve waarvandaan je Toscane echt leert kennen.

Schrijfster Katrien Blanckaert ging naar Casa Ferranesi en sprak met de Italiaanse mama’s en de chefs en met verhalen en recepten waan je je zo in Toscane. Het boek start met het verhaal van Casa Ferranesi zelf. Vervolgens komen de mama’s en de chefs aan het woord en worden de verhalen afgewisseld met recepten en veel foto’s.

De gerechten, de streek en de mensen zijn in beeld gebracht door foodfotograaf Kris Vlegels. In Puur Toscane vind je recepten die makkelijk zijn en recepten die moeilijker zijn, korte en lange recepten. In ieder geval wordt er in elk gerecht gebruik gemaakt van pure en eerlijke ingredi├źnten. Ongeveer 40 authentieke Toscaanse recepten vind je terug in dit kookboek.

Puur Toscane is een kookboek voor de Toscane-liefhebber en hobbykoks die de tijd nemen in de keuken om gerechten met veel smaak op tafel te zetten.

Titel: Puur Toscane
Auteur: Katrien Blanckaert ism medewerkers Casa Ferranesi
Uitgever: Lannoo
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789020973532

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.