Michelin Sterren

Michelin SterrenMorgen worden de Michelin Sterren winnaars en verliezers van Nederland bekend gemaakt. Wie heeft er een ster bij, wie krijgt er voor het eerst een ster, wie behoudt zijn of haar ster en wie verliest de ster? ** Klik hier voor de Nederlandse winnaars van de Michelin sterren! **

Deze week komt de ‘Rode Gids‘ van Michelin uit en daarin staan restaurants met één, twee of drie sterren, maar ook restaurants met andere kwaliteitsklassen zoals de bestekjes, ‘espoir’ en de BiB Gourmand. Maar wat zijn die Michelin sterren en klasses nu eigenlijk?

Restaurants met één ster hebben een uitstekende keuken. Dit kunnen luxueuze restaurants zijn met hoge prijzen maar ook kleine restaurants met een goede, verzorgde keuken die de gerechten aanbieden voor redelijke prijzen.

Restaurants met twee sterren hebben een verfijnde keuken die een omweg waard is. Zij hebben bijzondere specialiteiten en goede wijnen. De prijs kan niet laag genoemd worden.

Restaurants met drie sterren hebben een uitzonderlijke keuken en daar moet je eigenlijk gewoon eens in je leven hebben gegeten. Het eten is lekker en buitengewoon, er worden excellente wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk en het interieur is onberispelijk. De prijzen zijn er natuurlijk wel naar!

Bestekjes geven aan hoe luxueus een restaurant is. Vijf bestekjes zijn voor een zeer luxe restaurant, één bestekje is voor een eenvoudig restautant.

Als een restaurant een Espoir titel krijgt is het een veelbelovend restaurant en maakt het restaurant grote kans volgend jaar een ster in de wacht te slepen.

De BiB Gourmand, het Michelinmannetje, wordt uitgereikt aan restaurants die voordelige en goedkope maaltijden serveren.

Vandaag zijn al wel de Michelin sterren in België en Luxemburg bekend gemaakt, ben je benieuwd naar het lijstje klik hier voor het overzicht bij het Nieuwsblad.be.

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)