Het Geheim van de Chefs door Denise Harskamp

Het Geheim van de Chefs - Denise HarskampDe chefs van de sterrenrestaurants zijn tegenwoordig echte sterren en eigenlijk zou je alles van ze willen weten. Het verhalen laboratorium CircusPatz presenteert daarom “Het Geheim van de Chefs”.

In Het Geheim van de Chefs interviewt Denise Harskamp elf beroemde chefs, te weten: Ron Blaauw van het gelijknamige restaurant, Jonnie Boer van De Librije, Jacob Jan Boerma van De Leest, Nico Boreas van Boreas, Sergio Herman van Oud Sluis, Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, Martin Kruithof van De Lindenhof, Margo Reuten van Da Vinci, Mario Ridder van De Zwethheul, Lucas Rive van De Bokkedoorns en Hans van Wolde van Beluga.

Het boek draait om wat de chefs inspireert, wat hun favoriete ingrediënt is, wat de meest culinaire ontdekking is en wat het geheim eigenlijk is van een goed menu. Denise Harskamp wist het de elf chefs te ontfutselen en daarmee is Het Geheim van de Chefs een boek wat misschien een goede inspiratiebron is voor de beginnende chefs of voor de hobbykoks die net wat meer willen. Het boek is ook gewoon leuk als je op de hoogte wilt zijn van de huidige generatie chefs en wat er speelt in culinair Nederland.

Het Geheim van de Chefs, leest makkelijk weg, is handzaam en heeft een handig leeslint. De favoriete ingrediënten van de chefs worden uitgebreid besproken en van elke chef is er achterin het boek een CV opgenomen. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding over de chef en eindigt met een conclusie van de schrijfster. Natuurlijk gebruiken de chefs kreten die je vaak in de keuken hoort of halen ze collega’s aan, achterin het boek wordt uitgelegd wat de chef bedoeld. Kortom Het Geheim van de Chefs is een boek met de 11 populairste chefs van Nederland en neemt een kijkje in de bovenkamer van de sterrenchef.

Titel: Het Geheim van de Chefs
Auteur: Denise Harskamp
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789022959411
Winkelprijs: 18,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.