Kookworkshop Crostini’s

Kookworkshop Crostini's Kookworkshop Crostini's Kookworkshop Crostini's
Gisteren had ik een kookworkshop crostini’s maken bij ‘Kook Samen’ in Veenendaal. Er werd een workshop crostini’s maken gegeven door workshopbegeleider en leerling-kok Cornelijn Lankhaar. De avond startte met een proeverij van oliën uit het assortiment van Keuken en Koken, verschillende olijfoliën uit Italië en een van Kreta werden geproefd. Vervolgens demonstreerde Cornelijn hoe de crostini zelf gebakken werd en hoe je een crostini het beste kan opbouwen. Welke smaakcombinaties en dergelijke passen bij elkaar, smaken die bij elkaar passen of juist contrasterende smaken. Daarna werden we zelf aan het werk gezet en konden we onze eigen crostini’s maken. Ons groepje had een slimme aanpak en was vrij vlot klaar met het maken van de 6 verschillende crostini’s. De crostini’s die we maakten waren crostini’s met zalm, crostini’s met caprese salade, crostini’s met gerookte kipfilet en mandarijn, crostini’s met brie, crostini’s met rundvleessalade en crostini’s met paté. Tijdens het maken van de crostini’s werden we nog getrakteerd op een aantal wraphapjes, lekker. Uiteraard werden na afloop de crostini’s gezamelijk genuttigd onder het genot van een wijntje of een jus d’orange. Na afloop lag er voor iedereen een boekje met de recepten klaar. In ieder geval was het een leuke en ontspannen avond!

Cornelijn geeft meer workshops, onder andere voor kinderen, wildworkshops op twee locaties in Veenendaal waaronder een jachthut. 8 December geeft Cornelijn een workshop wild, waarin je maar liefst een zesgangendiner samen bereidt! Heb je interesse of wil je meer weten over wat ‘Kook Samen’ voor je kan betekenen? Mail dan naar Cornelijn via c.lankhaar[at]live.nl (vervang [at] door @).

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.