Ik eet, dus ik ben door Michiel Bussink

Ik eet, dus ik ben Michiel Bussink‘Ik eet, dus ik ben’ is een boek met 60 eigenwijze recepten zoals de cover al zegt, maar belangrijker nog ‘Ik eet, dus ik ben’ is een boek wat je het besef van echt eten geeft. Schrijver Michiel Bussink werpt in dit boek een niet alledaagse kijk op ons voedsel.

In ‘Ik eet, dus ik ben’ is er veel aandacht voor het product, wat is het, hoe wordt het normaal gekweekt en/of andere weetjes over eten. Daarnaast werpt Michiel Bussink een kritische blik op onze huidige eetcultuur, deze kritische houding kan je dan ook zeker aan het denken zetten.

Om het besef van wanneer welke producten het beste zijn is het boek ingedeeld in de vier seizoenen. De recepten worden in een smalle column naast de andere tekst geschreven. De recepten zijn vol van enthousiasme over de gebruikte producten, bereidingswijzes en culinaire tradities. Leuke recepten met vlees en vis en vegetarische recepten, makkelijk te maken door de korte maar toch duidelijke teksten. Van enkele recepten vind je foto’s van het eindresultaat in ‘Ik eet, dus ik ben’, echter is er vaker een foto geplaatst van het product zelf zoals het uit de grond komt.

‘Ik eet, dus ik ben’ is inderdaad een kookboek, maar meer nog een informatief culinair boek wat waardering heeft voor de eerlijke producten.

Titel: Ik eet, dus ik ben
Auteur: Michiel Bussink
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789055946792
Winkelprijs: 19,50

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.