Resto VanHarte

Resto VanHarteKen je dat gevoel van eenzaam zijn? Je niet thuisvoelen in je buurt? De restaurants van Resto VanHarte heeft als missie eenzaamheid (oftewel het sociaal isolement) en saamhorigheid in de wijk te vergroten. Sinds 2004 is Resto VanHarte in Nederland actief en is een initiatief van een aantal grondleggers van Artsen zonder Grenzen. Inmiddels heeft Resto VanHarte al 17 vestigingen door heel Nederland.

Elk restaurant heeft maar 2 mensen in dienst, de restaurantmanager en een horecacoördinator en verder uit vrijwilligers, stagaires en mensen uit een reclassering- of re-integratietraject. Dit zorgt er voor dat je voor maar 5 euro een driegangen-menu kan eten met andere mensen uit je eigen buurt. Als je in het bezit bent van een stadspas kost een driegangen-menu slechts de helft. Verder hebben sommige restaurants het kinderresto, hier kan je als kind met je moeder voor maar 1 euro per persoon een gezonde lunch eten!

Om dit alles te kunnen bekostigen zijn er wel donateurs nodig, klik hier om donateur te worden en maak kans op het unieke kookboek ‘Hartverwarmend‘ met verhalen van de mensen achter Resto VanHarte, de vrijwilligers en de gasten en daarnaast heerlijke recepten uit de multiculturele keuken. Maar je kan ook als vrijwilliger aan de slag bij de Resto’s.

Resto VanHarte is in de meeste grote steden te vinden. Ze zijn vaak gevestigd in buurthuizen of ROC’s. Er zijn Resto’s in Amsterdam, Allkmaar, Den Haag, Den Helder, Groningen, ‘s-Hertogenbosch, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zoetermeer. Kom langs en maak ook een verschil in je buurt!

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.