Allerhande 12/2009

Allerhande 12-2009Hartverwarmende gerechten met de smaken van vroeger voor de lange avonden, het thema van deze Allerhande. Zo heeft Allerhande 10 oud-Hollandse gerechten uitgekozen zoals hete bliksem, vijfschaft en griesmeelpudding.

Verder wordt er een behaaglijk warme winterkost bereidt met stevige gerechten, wat zette mams vroeger op tafel, heerlijke recepten voor erwtensoep, zuurkoolschotel en hachee, recepten met het seizoens-ingrediënt sinaasappel, maak echte Hollandse hapjes en leer stap-voor-stap een aardappel-kaas soufflé te maken.

Ook de keuze van wijnen in deze Allerhande zijn hartverwarmend, stevige wijnen die passen bij de robuuste smaken van stoofschotels en stamppotten en wist je dat de meeste omfietswijnen uit de superwijngids van Nicolaas Klei bij de Albert Heijn te verkrijgen zijn?

Natuurlijk zijn ook de vaste rubrieken er ook, zo wordt er in de kinderkeuken hartige cakes en taartjes gebakken, wordt er gekeken bij een leverancier van AH: Tivall, verteld de bekende moeder, weervrouw Marjon de Hond, wat er bij haar gezin op tafel staat, wordt er gekookt van de kaart bij restaurant Casablanca in Sevilla en eet voetballer Benjamin de Ceulaer een Vlaamse verwennerij: suddervlees met frites.

Deze Allerhande heeft als extra een Sint-Allerhande met allerlei tips en recepten voor een heerlijk avondje voor groot en klein. Klik hier om deze Allerhande online door te bladeren!

(p.s. volgend nummer, het kerstnummer van Allerhande, wordt helemaal vernieuwd, nieuw formaat, nieuwe vormgeving en nieuwe rubrieken!)

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.