Superlekker door Liselotte Forslin

Superlekker - Liselotte ForslinGezond eten is belangrijk, als dat ook nog lekker is is dat mooi meegenomen. De Zweedse Liselotte Forslin vindt gezond en lekker eten ook belangrijk en wilde dit met iedereen delen. Daarom schreef zij het kookboek ‘Superlekker (en nog gezond ook)’.

Superlekker begint met informatie over hoe je slim eet. Wat zijn eiwitten, koolhydraten, vitamines, mineralen en antioxidanten, wat is vet en waarom heb je het allemaal nodig? Vervolgens starten de recepten ingedeeld in ‘ontbijten en snacks’, ‘hoofdgerechten’, ‘smeersels’, ‘brood en gebak’, ‘goed uitgeperst’, ‘groene thee’ en ‘zoete toetjes’. Naast de recepten vind je ook informatie over producten en de chemische samenstelling, zoals het stofje lykopine in de tomaat waar je kennelijk gelukkig van wordt en waarom gember in China ook wordt gebruikt tegen misselijkheid en reumatische klachten. Ook geeft Lisen handige tips over hoe je sommige bereidingen nog makkelijker kan maken.

Jammer in het boek is dat een recept niet vertaald is uit het Zweeds, het handgeschreven recept van het vruchtenbrood is mooi gefotografeerd maar ik heb de vertaling niet kunnen vinden.

Superlekker is een boek wat aandacht schenkt aan ‘superfoods’ en de achtergrond waarom je ergens gelukkig van wordt bijvoorbeeld. Daarnaast geeft de schrijfster Liselotte Forslin aan dat je vooral biologische producten hoort te gebruiken, maar een pastasaus uit een potje mag ook. Superlekker is een kleurrijk en vrolijk boek, met mooie fotografie van de gerechten.

Titel: Superlekker (en nog gezond ook)
Auteur: Liselotte Forslin
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789066115798
Winkelprijs: 19,95

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Superlekker door Liselotte Forslin

  1. Goh, die cover lijkt verdaaid veel op Mijn keuken van de zon van Virginie Besancon. Leuk boek verder, ik ga er eens naar op zoek.

Reacties zijn gesloten.