Hartverwarmend

Hartverwarmend kookboekHet avondeten is voor veel mensen net het moment om aan tafel een goed gesprek te hebben met de partner en met de kinderen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom zijn er in verschillende plaatsen in Nederland de restaurants van Resto VanHarte, een plek waar vrijwilligers onder leiding van een kok, koken voor mensen die behoefte hebben aan contact. Sinds een jaar werkt Resto VanHarte samen met de stichting Het Mooiste Contact en dat wordt gevierd met het kookboek ‘Hartverwarmend’.

In ‘Hartverwarmend’ gaat het vooral om de ontmoetingen, het contact tijdens het eten bij Resto VanHarte. Er worden gasten, vrijwilligers en medewerkers geportretteerd. Waarom eten ze of werken zij bij deze stichting? Mede door de ontmoetingen tijdens de maaltijd versterkt Resto VanHarte de onderlinge verbondenheid in verschillende wijken van Nederland en bevordert het de deelname van mensen aan het maatschappelijk leven.

Naast de verhalen uiteraard ook recepten, recepten uit de multiculturele keuken. De recepten in ‘Hartverwarmend’ zijn ingedeeld in voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. De recepten zijn makkelijk thuis te maken met ingrediĆ«nten die makkelijk in elke supermarkt te koop zijn. Van elk gerecht is er een foto van het eindresultaat.

Zin om eens iemand anders aan tafel uit te nodigen of een bakje koffie mee te doen? In het boekje vind je 4 kaarten om zo eens iemand uit te nodigen. Ben je zelf eenzaam en wil je contact met anderen, reserveer eens bij Resto VanHarte, waar je al voor 5 euro lekker kan eten (kijk op hun site voor de details).

Bekijk hier een video over het kookboek en de nominatie voor Kookboek van het jaar 2010!

Titel: Hartverwarmend
Uitgever: MoMedia
Verschijningsjaar: 2009
Iniatief van: Resto VanHarte, Mooiste Contact Fonds
ISBN: 9789057674112
Winkelprijs: 17,95

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)