Mijn China door Kylie Kwong

Mijn China - Kylie KwongAls kind van Chinese ouders wilde de Australische Kylie Kwong haar wortels ontdekken in het land waar haar grootouders vandaan kwamen: China. Kylie maakte een rondreis door dit immense land en ontdekte de verschillende culturen en smaken in de verschillende streken. Dit resulteerde in het boek ‘Mijn China’ met het tv-programma wat in 2008 te zien is geweest op de Australische tv-zender ABC.

Het boek begint met een inleiding van Kylie over het hoe en waarom van dit boek en de geschiedenis van haar familie. Het boek begint in de streek waar haar voorouders hebben gewoond: Guangdong, vervolgens brengt haar reis haar naar Yangshuo en de rivier de Li, Lijiang en de kloof van de Springende Tijger, Chengdu en de Grote Boeddha van Leshan, Lhasa: Momo’s en monniken, Xi’an en het Terracotta Leger, Beijing en de Grote Muur, Shanghai, Hangzhou en Wuzhen en Hong Kong en Lamma Eiland. Elke streek kent zijn eigen gerechten en deze gerechten zijn door Kylie Kwong in schrift gebracht. Simon Griffiths is verantwoordelijk voor het in beeld brengen van deze gerechten. Tevens is hij verantwoordelijk voor de foto’s van deze culinaire reis.

Mijn China heeft in AustraliĆ« al een prijs gewonnen voor het beste Chinese kookboek en kreeg een Gourmand World Cookbook Award voor de beste culinaire reisgids. Kortom ‘Mijn China’ van Kylie Kwong is een musthave, een mooi kookboek met authentieke Chinese gerechten en een mooie reisgids om al bladerend de schatten van China te ontdekken.

Het boek Mijn China heeft 88 authentieke Chinese recepten en telt 480 pagina’s vol foto’s en reisverhalen. Met recht een culinaire reisgids!

Kylie Kwong is een bekende tv-kok in Australiƫ en heeft al veel kookboeken op haar naam staan. Daarnaast is zij eigenaresse van het restaurant Billy Kwong in Sydney.

Titel: Mijn China
Auteur: Kylie Kwong
Uitgever: Fontaine
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789059563025
Winkelprijs: 49,95

(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)