Starbucks De 5 principes van het succesverhaal door Joseph Michelli

StarbucksInmiddels is Starbucks op Utrecht Centraal al weer een paar maanden open en nog steeds staan er rijen voor hun koffie en volgt er binnen afzienbare tijd nog een filiaal op Amsterdam Centraal. Wat is er nu zo speciaal aan Starbucks? Joseph Michelli vroeg zich dit ook af en heeft dit onderzocht. Kan de Starbucks filosofie ook toegepast worden op andere bedrijven?

De vijf principes om Starbucks tot een succes te maken en te houden zijn: maak het je eigen, alles is belangrijk, verras en verheug, verwelkom verzet en laat je sporen na. Het boek begint met de geschiedenis van Starbucks, ook een groot bedrijf, zoals Starbucks nu is begint klein en groeit door te leren en vast te houden aan principes tot een bedrijf wat als naam bijna synoniem staat aan koffie ‘on the go’. De verhalen van de medewerkers van Starbucks worden door Joseph Michelli kort vertaald in punten die je zelf kan toepassen in je eigen bedrijf. Elke principe wordt afgesloten met ideeën om van te nippen, net dat beetje extra om iets tot een succes te maken.

Ben je een beginnend ondernemer? Dan is het een aanrader dit boek te lezen. De principes van Starbucks zijn in verschillende ondernemingen toe te passen.

Joseph Michelli is organisatieadviseur, psycholoog en schrijver. Voor Starbucks – De 5 principes van het succesverhaal heeft hij maandenlang onderzoek gedaan en gesprekken gevoerd met medewerkers van Starbucks. Bekijk ook de Amerikaanse site ‘The Starbucks Experience

Titel: Starbucks – De 5 principes van het succesverhaal
Auteur: Joseph Michelli
Uitgever: Spectrum
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789049103309
Winkelprijs: 23,49

(77 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)