Plat Préféré door Jeroen Meus

Plat prefereWat eten de grote sterren eigenlijk het liefst? Jeroen Meus en zijn team ging op zoek naar het favoriete gerecht van de grote sterren, oftewel de “Plat Préféré”. Inmiddels is de tweede serie al weer te zien op de dinsdagavond op de Belgische zender en nu is dan eindelijk ook het boek verschenen.

In dit boek vind je de Plat Préféré van Salvador Dalí, Briek Schotte, Freddie Mercury, Jacques Brel, Roald Dahl, Louis de Funès, Johnny Cash, Maria Callas, Georges Simenon, Astrid Lindgren, Armand Pien, Bob Marley, Toon Hermans en Bruce Lee. Om de Plat Préféré van de grote sterren zo authentiek mogelijk te krijgen reist Jeroen Meus af naar de geboorte- en/of woonplaats van de sterren. Ontmoet hun vrienden, ontdek hun adressen waar zij hun producten kochten of restaurant waar zij het liefste aten.

Het boek bevat veel uiteenlopende gerechten, iedereen is gelukkig anders, die door de receptuur van Jeroen Meus toegankelijk worden voor iedereen om te maken. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast worden de reizen en de gesprekken die Jeroen Meus en zijn team maken in dagboek vorm geschreven en al lezend zie je de beelden uit de afleveringen weer voor je, zowel in ‘achter de schermen foto’s’ als in gedachten.

Heb je Plat Préféré nooit gezien en wil je zien hoe Jeroen Meus de recepten zelf maakt. Neem dan zeker een kijkje op de site van Plat Préféré waar de recepten te zien zijn!

Voor de recepten uit de afleveringen met Ian Flemming en Greta Garbo in de hoofdrol zal je nog op de site van Plat Préféré moeten kijken!

Titel: Plat Préféré
Auteur: Jeroen Meus
Uitgever: Lannoo
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789020984804

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Plat Préféré door Jeroen Meus”

  1. Jeroen Meus is misschien één van de minder flamboyante TV-koks waardoor hij misschien ietwat onder de radar blijft van het massapubliek (hij beledigt niet zoveel als Gordon Ramsay en kijkt niet even verleidelijk als Nigella Lawson) en wordt daarom misschien wat onderschat. Hij is nochtans gebeten door koken, de passie van het product en heeft een onberispelijke stijl. Grote klasse die eindelijk in een boek verpakt is!

    PS: klein schrijffoutje: het is wielerlegende Briek SchoTte en niet Briek SchoLte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.