Libelle Basiskookboek van A tot Z

Libelle basiskookboekKoken doe je met Libelle! 20 jaar was Moniek Breesch culinair specialiste voor de Vlaamse Libelle en al haar expertise is nu verzameld in het Libelle Basiskookboek van A tot Z.

Het Libelle Basiskookboek van A tot Z is een kookboek vol basisbereidingen en ook met grote keukenklassiekers die je misschien altijd al hebt willen maken. Het boek begint met duidelijke uitleg over de basistechnieken in de keuken, keukentaal, maat- en temperatuurtabellen en een aantal basisrecepten. Vervolgens begint het echte werk, de recepten. Deze zijn ingedeeld in groenten, vlees, vis & zeeschatten, granen & gebak, zuivel, smaakmakers & specerijen, chocolade & zoetjes en fruit.

Het boek geeft veel informatie over de ingrediƫnten en bij de recepten staan veel tips hoe het nog beter gemaakt kan worden. Niet elk recept heeft een foto van het eindresultaat.

Moniek heeft haar keuze gemaakt uit de vele recepten uit het boek en een driegangen-voorproefje samengesteld. Vooraf: andijvie met geitenkaas, hoofdgerecht: waterzooi met kip en als nagerecht: tatintaart. Klik op de paarse links voor de volledige recepten!

Libelle Basiskookboek van A tot Z is een mooi kookboek zeker als je van de echte Belgische keuken houdt.

Titel: Libelle Basiskookboek van A tot Z
Auteur: Moniek Breesch
Uitgever: Lannoo
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789020983708

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)