El Harouchi door Mohamed El Harouchi & Lise Goeman Borgesius

El HarouchiCulinair schrijfster Lise Goeman Borgesius volgde chef-kok Mohamed El Harouchi , dit leidde tot El Harouchi een kookboek vol verhalen, technieken en recepten uit de Franse keuken omarmd door de warmte van Marokko.

Lees hoe Mohamed El Harouchi een Michelin-ster verdiende voor zijn restaurant ‘Solo’, hoe hij begon als leerling en medewerker bij grote namen zoals Cees Helder, Robert Kranenborg en Pascal Jalhaij en over zijn jeugd en zijn verlangens en wensen op culinair gebied.

Na de impressie van Mohamed El Harouchi volgen de tips van de chef, die je nodig hebt voor je met de recepten uit dit boek aan de slag gaat, termen & technieken die je hoort te kennen, kennis over de ingredi├źnten en kruiden & specerijen die je in de Frans-Marokkaanse keuken gebruikt.

De recepten van Mohamed El Harouchi zijn ingedeeld in basisrecepten, recepten van de chef en streetfood. Er zijn echte traditionele recepten en recepten met de touch van de chef zelf. Voor elke gang is er een passend gerecht, gerechten met vlees, vis en gevogelte en vegetarische gerechten. Uiteraard ontbreken de desserts niet. Voor de recepten heb je al je smaakpapillen nodig, het draait om de smaak. Tussen de recepten vind je inspirerende uitspraken van de chef, Mohamed El Harouchi, zelf.

Het boek heeft een groot formaat, perfect voor op een leestafel, mooie foto’s van de gerechten en mooie sfeerfoto’s uit de keuken en uit de streek waar Mohamed El Harouchi is geboren. Dit alles is gedrukt op extra dik papier wat El Harouchi een luxe toets geeft.

El Harouchi is een oog- en tongstrelend boek, een waar cadeau voor iedere culinaire hobbykok.

Titel: El Harouchi
Auteur: Mohamed El Harouchi & Lise Goeman Borgesius
Uitgever: Terra
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789089890214
Winkelprijs: 45,00

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.